FotbollNyheterTrelleborgs FF

Ny uddamålsförlust för TFF

I en sömnig tillställning – där hemmasupportrarna gjorde sitt för att försöka väcka sitt lag – var det Kalmar som var piggast och de som till slut kunde åka hem till Småland med samtliga tre poäng. 

Det spelades allsvensk fotboll på Vångavallen i Trelleborg. TFF tog emot Kalmar med skadade Rasmus Elm på läktaren. Därifrån kunde den rödlätte smålänningen skymta ett spel som var allt annat än glimrande. Visst, planen var inte bra – närmast dränkt av sand – men spelarna gjorde inte sitt för att bjuda upp till en välspelad match. Tydligt var att detta är två lag som kommer hålla till i Allsvenskan nedre regioner när denna summeras i vinter.

Om något så var Trelleborg det lag som stack upp mest och skapade de flesta målchanserna. Redan efter ett par minuter – vid en frisparkssituation – fick mittbacken comeback:ande Magnus Andersson till en kvalificerad nick som tvingade KFF:s målvakt, Lucas Hägg, att gå utanför sin bekvämlighets-zon och stå för en fin räddning. Förutom Trelleborgs tidiga nick-chans, skapades det få målchanser värda namnet.

Då hemmalaget gick till anfall gjorde man det via kanten. Marcus Pode fick tidigt ett övertag på Kalmars högerback, Isak Magnusson, men när det vankades inlägg slogs dessa utan att pricka rätt adress.

Första halvlek var en sömnig historia, och för att försöka väcka spelarna till liv testade True Blues växelramsan “Kom igen, Trelle”. Meningen skulle vara att motsatta sittläktaren skulle svara på TFF-supportrarnas sång, men endast ett par tappra ställde upp på att sjunga. Efter några utdragna, plågsamma försök fick True Blues se förkunna försöket till växelramsa som misslyckat.

I den andra halvleken ryckte lagen upp sig när det gällde såväl tempo som målchanser. Till hemma-supportrarnas förtret, var det Kalmar som var giftigast. Smålänningarna tryckte ner och pressade TFF:s backlinje under den andra halvleken inledande kvart. En ständigt aktiv Patrik Winqvist manade på sina mannar.

Efter en timmes spel fick Kalmar utdelning för sin offensiva vilja. Tekniske Hiago kunde, efter att ha fått med sig bollen in i Trelleborgs straffområde, på studs, trycka in bollen bakom en chanslös Marko Johansson.

Drygt 15 minuter från slutet fick Johansson chans till revansch när han räddade sitt lag från att åka på ytterligare ett mål. Kammars Melker Hallberg frispelades i TFF:s straffområde, men Johansson gjorde sig tillräckligt stor för att hindra den förre Udinese-spelaren från att dubbla bortalagets ledningsmarginal.

Trots underläge lyckades inte Trelleborg etablera något tryck mot Kalmar-försvaret. Bortalaget gjorde sitt för att dra ner på rytmen i spelet. Närmare än en ribbträff av Denniz Hümmet kom inte TFF en kvittering. Istället fick ett frustrerat Vångavallen till slut se tiden rinna ut och Trelleborg tappa samtliga tre poäng.

Fortfarande utan seger i årets Allsvenskan får Trelleborgs FF ladda om för den tuffa bortamatchen i Norrköping.

På presskonferensen var det två ödmjuka tränare som mötte media. Patrik Winqvist erkände spelarnas bristande kvalité. “Nu har vi åkt på flera uddamålsförluster – det är klart att det är jobbigt. Ju längre tiden går desto mer kommer vårt fokus övergå från prestation till att plocka poäng. Det är det ju trots allt det viktigaste”.

På frågan om hur han såg på vikarierande Magnus Anderssons prestation svarade Winqvist så här: “Efter matchen gav jag honom en stor kram. Att med Magnus fysiska status gå in och göra det jobb som han gjorde, det är imponerande.”

 

Joel Ask 

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close