Ängelholms FFFotbollKristianstads FC

Årets första seger för Kristianstad – vände och vann mot Ängelholm

Ännu ett Skånederby väntade för Kristianstad FC när man under måndagskvällen tog emot Ängelholms FF på Kristianstads Fotbollsarena i den tredje omgången av Division Ett Södra. En match som slutade med en bortaseger med x-x. 

Inledningsvis var det ingen direkt toppfotboll på Kristianstads Fotbollsarena. Lagen bjöds på en kraftig vind från ena kortsidan och kan ha påverkat inledningen.

Och just vinden kanske hjälpte Ängelholms FF i sitt ledningsmål lite extra. Väl i den tionde minuten tar gästerna ledningen i matchen när Oliver Stojanovic Fredin på ett rätt märkligt sätt sätter bollen från höger. Ett bra förarbete stod Edis Agelius för när han bröt bollen på mittplan och skickade ut bollen till Stojanovic Fredin. Stojanovic Fredin driver upp spelet ute till höger och skickar in bollen när han närmar sig straffområdet. Bollen får en så pass bra bollbana att den seglar över Kristianstads målvakt Juan Ignacio Mendonca och 0-1 var ett faktum.

Efter gästernas ledningsmål var det Kristianstad som tog tag i taktpinnen. Man skapade tre bra målchanser under första halvlek, men lyckades inte få in bollen. I den 34:e minuten drev Fernando Moreyra igenom och skapade ett bra friläge men Ängelholms målvakt Linus Müller stod rätt placerad och täckte skottet. Med två minuter kvar av första halvlek fick hemmalaget en ny målchans när Armin Aganovic står för ett bra skott, men Sebastian Carlsen i Ängelholm täcker ut skottet efter en bra räddning precis framför mål.

Precis innan matchens domare Daniel Böcker blåser av för första halvlek får Kristianstad en ny bra chans. Det är Yonathan Getachew som står för en bra frispark från 30 meters håll och i mitten skarvas bollen mot mål och Linus Müller står för en jätteräddning och räddar sitt lag ännu en gång.

Andra halvlek var lik den första. Ingen av lagen skapade något framåt och det var först i slutet av matchen som det började hända saker.

I den 77:e minuten får Kristianstad en straff när bollen träffar Erik Widén i Ängelholmsförsvaret och Daniel Böcker pekar på straffpunkten. I samband med straffen var det lite diskussion i hemmalaget vem som skulle ta straffen, men tillslut får Ahmed Hassan Ahmad tag på bollen sätter 1-1 säkert bakom Linus Müller.

Knappt sex minuter senare är det dags igen för målskytten Ahmed Hassan Ahmad som gör sitt andra mål för dagen. En bra djupledsboll av Martin Rudolfsson öppnar upp för Ahmed Hassan Ahmad som helt fri strax utanför straffområdet skickar in 2-1 för Kristianstad. I övrigt blev Ahmed Hassan Ahmad inbytt i den 76:e minuten och hann under loppet av sex minuter att göra två mål och även dra på sig ett gult kort.

I den sjätte tilläggsminuten får Alex Simovski sitt andra gula kort och fick därmed lämna planen en minut tidigare än övriga spelare.

Kristianstad säkrar matchen och tar årets första seger.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close