Handbollsbloggen

Fördel Malmö igen

Ibland sitter man där tom i blicken efter en misslyckad insats.
Det kan vara en jobbgrej som man slarvat med, ett konstverk man varit själlös med, eller en rödvinssås som skurit sig. Man har ingen annan att skylla på än sig själv.

I det läget finns det två sätt att reagera på.

1. Man rycker lite på axlarna, går vidare med livet och hoppas att det blir bättre nästa gång. Kanske skyller på distraktion eller omständigheter.
2. Man rannsakar sig själv, blir förbannad på sig själv, förbereder sig bättre, längtar tills revanschtillfället – och ser till att göra det bättre nästa gång.

HK Malmö faller definitivt under kategori två.

Det är för enkelt att skylla på för långt matchuppehåll inför en första semifinalmatch. Va fan? Ibland letas det ursäkter i varenda vrå. Oftast är det ju för kort tid mellan matcherna?
Snack. Naturligtvis ska elitidrottare kunna förbereda sig väl ändå. Att HK Malmö underpresterade i första kvartsfinalmatchen har säkert sina förklaringar, men jag vill inte tro att det har med för långa förberedelser att göra.

Hur som helst.
Inför match två hade snusen spottats ut och ärmarna kavlats upp. Nu var det inga blyga pojkar på skoldansen i mellanstadiet. Nu lös det i ögonen som hos en samling mc-knuttar i slutskedet på en svensexa med fri bar.
Alingsås blev fullständigt överkörda i första halvlek och i 35 minuter var det rejäl klasskillnad.
Ändå fick hemmalaget chansen att kliva in i matchen. När Malmöspelarna nickade till för en stund krympte åttamålsledningen till tre mål och Alingsås hade fina lägen att krympa det ytterligare.
En uppsträckning senare var ordningen återställd.

23-28 och 1-1 i matcher.
Fördel Malmö igen.
Jag är inte säker på att Malmö förlorar mer matcher nu. Finalen inkluderad.

***

IFK Ystad som ju tog sig tillbaka till handbollsligan låter meddela att Oskar Malmros lägger av.
En krånglande axel, som tvingat honom att “sluta” med karriären tidigare, fortsätter att krångla.
Istället lockat tränarsysslan och första uppdraget blir med IFK:s reservlag Ystadpågarna i division tre (slutade trea bakom Hök och Kävlinge som båda tog sig upp i division två).

***

I OV Helsingborg är ersättaren till Niklas Kraft (klar för Alingsås) utsedd. Det blir Michael Andersson som flyttar hem från IFK Skövde efter två säsonger.

***

Förra veckans mest oväntade nyhet var annars den att Julia Bardis inte hamnar i LUGI eller någon av de andra klubbarna norr om länsgränsen som var intresserade.
Istället lägger hon handbollen åt sidan helt!

Om hon verkligen verkligen har spelat sin sista handbollsmatch?
Njae. Det får vi verkligen inte hoppas. Förr eller senare kanske suget kommer tillbaka?
Förhoppningsvis förr.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close