FotbollMalmö FFNyheterOles MFF-blogg

Jobbet utfört av MFF – veteranerna visade vägen

Både före, under och efter matchen mot Brommapojkarna fanns det bara en siffra som var intressant för MFF: Tre. Som i tre poäng.

Det blev 3-1 och full poängskörd.

Jobbet utfört.

Och ingen kan klaga på rättvisan i resultatet. Brommapojkarna gjorde en Gefle när Pelle Olsson-Gefle var som mest Gefle och backade och backade och hoppades på kontringar. Det var väldigt länge sedan i Allsvenskan modell 2018 som ett lag bara gav bort initiativet på det viset.

Med max flyt för BP kunde det gett en poäng. Laget kvitterade ju faktiskt på straff.

Med lite mer flyt för MFF kunde det slutat med utklassning. Med bättre effektivitet kunde MFF gjort minst det dubbla antalet mål. Ta bara de två nickavsluten som Alexander Jeremejeff borde fått på mål och då hade BP-målvakten Nikola Petric inte haft en chans att stoppa dem. Eller Eric Larssons lägen. Eller Sören Rieks…

Ja ni fattar.

Men den viktigaste frågan är inte om MFF kunde gjort det bättre? Efter två oavgjorda och en förlust var det i särklass mest betydelsfulla att MFF gjorde vad som behövdes. Just nu ska MFF ta sig igenom en period då det går lite trögt och komma ut på andra sidan med ett spel som räcker för att avfärda även alla lagen som är bättre än BP. Det här var en seger som byggde momentum för just ett sådant spel, men för att det ska vara något värt måste man plocka fram det redan i helgen borta mot Kalmar FF.

Det fanns dessutom ett par saker som var riktigt bra med insatsen mot BP.

Farten!

Om MFF varit lika trögfotat och stillastående som mot GIF Sundsvall och Djurgården hade Brommapojkarna fått mycket lättare att lyckas med sin taktik. MFF hade aldrig skapat lika många chanser och gjort tre mål om det gått lika långsamt som senast.

Veteranerna visade vägen!

Markus Rosenberg gjorde två mål och tog alla smällarna och svårigheterna längst fram. Han har garanterat varit tongivande i snacket inför matchen. I 90 minuter var han det på planen också. Nu är Mackan i smöret.

Men glöm inte Oscar Lewicki och Behrang Safari. Lewicki var matchens i särklass bäste mittfältare och Safari var väldigt bra första 30 och fortsatte att spela starkt matchen ut, utan några tendenser till att tröttna. Tre veteraner med hjärtat i Malmö visade vägen! Och jag vet att Oscar Lewicki bara är 25 år, men han föddes ju som ansvarstagande veteran…

Bytena!

Carlos Strandberg ersatte Alexander Jeremejeff den sista kvarten och ett tröttkört BP – mot slutet spelade man på knäna – fick en ny tung forward att hålla koll på och MFF utnyttjade att man har tre bra anfallare.

Sedan kom Samuel Adrian in istället för Arnor Traustason. Äntligen börjar man använda lärlingarna och ge dem förtroende. Det första tecknet kom mot Djurgården. Nu byttes Samuel Adrian in i ett viktigt skede med en betydelsefull uppgift att gå in och vara med och stabilisera och säkra segern. Det gjorde han klockrent! Han kom in med energi, spelade klokt och säkert och även om det var Sören Rieks som gjorde 3-1 och Carlos Strandberg som assisterade känns det som om Adrians jobb var det som bäddade för målet som definitivt sänkte BP.

Till sist. Inte för att det hade något med utgången av matchen att göra och straffen var korrekt dömd. Men vad sysslade domaren Magnus Lindgren med? Var han radiostyrd av någon som lottade fram frisparkarna?

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close