skanesport_desktop-panorama-1

InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC värvar tjeckisk VM-spelare

Malmö FBC:s första nyförvärv inför nästa säsong blir den tjeckiska poängspelaren och landslagsforwarden Tereza Urbankova. Tereza som i helgen spelade final i den Tjeckiska ligan med sitt nuvarande lag Chodov har tidigare spelat i SSL med ett av säsongens svenska finallag.

Detta är såklart en profilvärvning för oss! Vi har tidigare erfarenheter av utländska spelare med landslagsmeriter men aldrig så här etablerade, eller från Tjeckien heller för den delen. Tereza är en kraftfull och poängstark spelare som kommer att bidra till att anfallsspelet lyfts. Ser också en stor fördel i att hon är lite äldre, har massor av erfarenheter och ledarskap vilket vi behöver i truppen nu när vi har tappat en del spelare med dessa egenskaper, säger Malmö FBC:s klubbchef Mikael Jeppsson i ett pressutskick.

Tereza med bland annat fyra VM-slutspel och över 100 A-landslagsmatcher på sitt cv blir den mest meriterade värvningeni Malmö FBCs historia. I helgen gjorde Tereza ett mål i den tjeckiska finalen (förlust i SD) och med sina 58 poäng slutade hon trea i poängligan.

I slutspelet stod hon för 22 poäng och hon har dessutom producerat över 100 landslagpoäng från sin forwards/mittfältsposition.

Det är den andra sejouren i SSL för Tereza Urbankova (KAIS Mora 2015-16) och därför är hon redan väl bekant med ligan och språket.

Till helgen spelar Tereza med landslaget i Euro Floorball Tour och därefter ansluter hon till Malmö FBC i början av maj.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close