FotbollMalmö FFNyheter

Markus Rosenberg: 2-1-målet hade perfekt tajming

När det behövdes som bäst klev Markus Rosenberg fram.

– Vi är i en fas då vi inte får något gratis. Sådana perioder kommer alltid under ett år och då gäller det att bara plocka tre poäng och fortsätta med den goda inställningen som vi ändå har. När man sedan hamnar i ett flyt och har kvar den inställningen vi hade idag blir det 5-0 och en överlägsen seger istället, konstaterade MFF-kaptenen efter 3-1 mot Brommapojkarna.

Då hade han visat vägen genom att nicka in 1-0 och sätta dit 2-1 när utspelade Brommapojkarna fått nytt hopp efter 1-1.

– Det första målet var ju en frispark från Mattias Svanberg där jag kom lite fri på bortre och det andra var ett skott som tog på en spelare och turligt gick in över målvakten. Det målet hade perfekt tajming eftersom 1-1 kändes väldigt orättvist. Vi skulle gjort tvåan mycket tidigare och då hade det kanske runnit iväg.

– Men överlag var det en insats i rätt riktning. Alla hemmamatcher är egentligen måstematcher att vinna, men det är klart att efter de senaste insatserna var det extra viktigt att det gick vägen just idag. Vi är fortfarande inte där vi vill vara. Fast det var betydligt bättre än senast.

Markus Rosenberg betonade att även om kvitteringen kändes bitter och orättvis fanns det ändå en känsla att det skulle gå bra till slut.

– Vi hade ändå kvar kontrollen. De föll tillbaka direkt och vi började skapa nya chanser hela tiden, så det kändes som om målen skulle komma.

Och han påpekade att det inte bara är han som lagkapten som tagit ansvaret efter Djurgårdeninsatsen utan hela laget.

– Allihopa har tagit ansvar. Vi har pratat om mod och om enkelheten.

– Sedan är det inte så enkelt att spela när de faller ner som de gör. Vi pratade lite om att hitta in bakom och få ner bollen i hörnen, men det fanns inga ytor där. Tog man en djupledslöpning sprang de hela vägen ner. Därför blev det en jätteyta i mitten och jag tyckte att vi unyttjade den okej även om vi kunde gjort det ännu bättre.

Var det väntat att BP skulle backa så mycket som de gjorde?

– Kanske inte så extremt som de gjorde. Det verkade inte som de hade någon tanke när de väl fick bollen heller utan bara slängde upp den. Så defensivt som de spelade var det länge sedan ett lag kom hit och gjorde. Men det får gärna fler lag göra. De blir ju trötta när de får jaga så mycket boll och förr eller senare kommer det misstag. Vi ska bara bli effektivare på att utnyttja det, konstaterade Markus Rosenberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close