FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF nollat på hemmaplan

Två hittills obesegrade lag möttes på Olympia under tisdagskvällen. AFC Eskilstuna gästade Helsingborgs IF som inlett årets Superettan på ett strålande sätt, sett till målproduktion.

Trots åtta gjorda mål på de två inledande matcherna lyckades inte HIF skapa speciellt mycket framåt i den första halvleken. Skåningarna hade svårt att åsanka AFC:s backlinje någon större skada, och tvingades därför till en del distansskott. Dessa ställde inte bortalagets burväktare, Gianluca Curci, på några större prov.

Inledningen var trevande med ett HIF som höll i bollen och som ville framåt, och med ett AFC som backade hem och slog ifrån sig. När hemmalaget väl kom in på Eskilstunas sista tredjedel, då tog man fel beslut eller rent av för lång tid på sig. Fantasilöshet och och obeslutsamhet definierade Helsingborgs anfallsspel i den första halvleken.

Istället var det bortalaget som skulle lyckas i offensiven. På en tveksamt dömd frispark – cirka sju meter utanför HIF:s straffområde – skruvade AFC:s ytterback, Kader Hodzic, via muren, in ett västerskott. En ställd Pär Hansson fick hämta ut bollen ur nätmaskorna. 1-0 till AFC Eskilstuna som, sett till hur deras offensiv sett ut, verkligen fått ut maximalt utdelning under den första halvleken.

0-1 stod sig in i paus. Tungt för Helsingborg som varit det bättre laget.

Tidigt i den andra halvleken blev olyckan dubbel för HIF. Knappt fem minuter hann gå innan AFC dubblade sin ledning, och detta ett dråpligt sätt. En misslyckad djupledspassning rann ner mot Fredrik Liverstam, som ohotad tog emot bollen.., trodde alla på Olympia. Istället försvann bollen under Liverstams fot och hamnade hos AFC- anfallaren Kermit Erasmus. Fri med Pär Hansson gjorde Erasmus inget misstag, utan placerade kyligt bollen förbi HIF-målvakten. Rejäl kalldusch och tungt, tungt för Helsingborg.

Matchen fortled, men Helsingborg hade ruskigt svårt att få till några längre anfallssekvenser. Precis som i den första halvleken var ideér och intentioner obefintliga när hemmalaget hade bollen runt AFC:s straffområde. Enstaka inlägg eller tama skott var det enda man lyckades vaska fram. Gianluca Curci i Eskilstunas mål hade en av sina mer bekväma arbetsdagar.

HIF gjorde ett par offensiva byten. Bland annat fick unge talangen Alex Timossi Andersson äntra planen i den 85:e minuten. 17-årige Timossi Andersson – som värvades till Bayern Münchens organisation i slutet av 2017, men som stannar i Helsingborg till juli 2019 – stod för ett piggt inhopp där han visade fin offensiv vilja.

HIF var aldrig nära att hota Eskilstunas ledning, utan fick, när matchen blåstes av, se sig besegrade med två mål mot noll.

I nästa omgång väntar bortamatch mot IK Brage för Helsingborg IF.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close