HandbollHandbollsbloggenIFK KristianstadLUGI

Sorken slingrade sig ur boaormens grepp

LUGI svarade verkligen för en imponerande kvittering i semifinalspelet mot IFK Kristianstad.
En snurrig, spännande och på alla sätt underhållande match med två olika halvlekar.

Till viss del påminde matchen en del om det första mötet.
LUGI svarade för en stark första halvlek och att man bara hade 13-13 efter 30 minuter där uppe kändes direkt orättvist. Precis innan pausen tappade LUGI sitt momentum – och senare matchen.
Och det var (nästan) samma sak i den här matchen. LUGI fick “bara” med sig en ettmålsledning (17-16) i paus efter en sen IFK-spurt och sedan kopplade mästarna grepp tidigt i början av andra.

Skillnaden nu:
När LUGI var i brygga så orkade de kränga sig loss. De var som en sork i greppet hos en boa consrictor på stereoider. Döden kröp sig inpå, men de lyckades ändå hämta ny kraft för att se ännu en morgonsol.
20-23 med knappa kvarten kvar blev till 26-25 inför drygt 3000 (såja!) åskådare. Det var en sådan där kraftsamling man bara lyckas få till när livet (eller säsongen) hänger på det.

Tomas Axnér till C More: “Framförallt bet vi ihop när vi stod och hängde på knäna i försvaret. Taktiskt gör vi inte så mycket annorlunda.”
Slarvigt översatt: Kristianstad var starkast i köttet – LUGI i anden.

I en kokade Kristianstad Arena är sådana kraftsamlingar oftast lite svårare (för bortalaget). Nu ställde banne mig Lundapubliken upp för sitt lag – vilket var speciellt glädjande att se.
Rättvist, inte speciellt förvånande och alldeles nödvändigt för att ge den här semifinalserien lite nerv.

Josip Cavar har visat fin form hela slutspelet, men just den här gången var det farbror Oscar Jensen som kom in och med ett par räddningar pumpade nytt mod i LUGI. Frågan är om han kan kliva in och välta omkull stenkrossen i 044-land på fredag?

Dumt påstående förresten. Att han, och resten av LUGI, kan – är ju alldeles uppenbart. De har gjort det förut, de var nära att lyckas bara för några dagar sedan och har nu vind i seglen.
Plötsligt har Kristianstad, lite hårddraget, allt att förlora. Det ska bli ytterst intressant att se om de återigen i första halvlek hamnar i underläge lyckas hantera det. Det skrek ju inte direkt harmoni om laget idag.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close