FotbollLandskrona BoISNyheter

Sprickan i BoIS: Zahui och Sopi i ordkrig

"Det är galet. Det är bullshit."

En av de bästa spelarna i Landskrona BoIS under 2017, Thierry Zahui, har inte spelat en minut i Superettan.
Frisparksspecialisten och anfallskreatören kan ha gjort sin sista match i “randigt”. Zahui har inte funnits med i truppen den här säsongen.
– Han är inte i närheten av att vara fulltränad, säger tränare Agim Sopi.
– Bullshit. Det är någonting personligt, säger Thierry Zaui.

Landskrona BoIS U19-lag har (i torsdags, när dessa inledanderader skrivs) genomfört en träning på Landskrona IP och med i gruppen var en av Landskrona BoIS stjärnspelare från ifjor. Thierry Zahui.
Han ser allt annat än glad ut.
– Jag har nyss kommit tillbaka från en fotskada och har tränat med A-laget sedan förra tisdagen.
Varför tränar du med U19-laget nu då?
– Frågan min tränare. Det är helt galet. Det tycker min lagkamrater också, men de vågar inte säga någonting. För om de också går emot tränarens vilja så kommer inte heller de att få spela. Jag förstår dem. Jag frågar mig själv varför jag tränar med U19. Inga andra i en liknande situation tränar med U19. Spelare som är på väg tillbaka efter svårare skador än min tränar med A-laget.
Är du helt frisk i din fot nu då?
– Ja! Jag hade kunnat träna fullt ut med A-laget, inga problem. Och jag hade kunnat vara frisk tidigare än vad som nu blev fallet. Läkarna hade sagt åt mig att inte lägga tyngd på min fot, men Agim beordrade mig att springa fram och tillbaka under 90 minuter – utan vila emellan. Efteråt svullnade foten upp och det kostade mig ytterligare en månad.
Det är en allvarlig anklagelse?
– Ja, men så gick det till. Gör jag inte som tränaren vill riskerar jag att inte få någon lön.
Tidigare har du beskrivit din relation med klubben och just Agim Sopi som väldigt bra? Du har hyllat den familjära stämningen?
– Det var då. Då hade Agim nytta av mig. Nu vill han inte ha mig i laget av personliga skäl. Vi pratar inte med varandra. Han flyttade min plats i omklädningsrummet till en ny, intill papperskorgen.

Zahui ser uppgiven ut när han lommar tillbaka till omklädningsrummet. Sju mål under 2017 och en mycket uppskattad lirare på plan då.
I frysboxen 2018.
– Jag brann verkligen för den här klubben. Men det här märkliga bråket med min tränare, som knappt pratar med mig, har börjat ta död på min BoIS-passion, säger Zahui och klappar sig för bröstet.
– Jag får träna vidare med U19-laget tills vidare. Vilket val har jag annars?
Vad händer i sommar när transferfönstret öppnar igen då?
– Mer än någonting annat vill jag spela i Landskrona BoIS. Det har jag sagt hela tiden. Jag var nyckeln i BoIS anfallsspel förra säsongen och vet att jag inte har några problem att ta en plats i dagens BoIS. Men om klubben inte vill ha mig längre är det bara att acceptera.

Agim Sopi, som i dagarna skrivit på ett tvåårskontrakt med Landskrona BoiS, bemöter kritiken från sin spelare:
– Det får stå honom. Det finns ingen sanning i det här över huvud taget.
– Jag bygger alltid mina lag på lagmoral, som bygger på att alla måste jobba stenhårt på att ta sin plats i laget.
– Allt som hänt har vi försökt att reda ut internt och jag vill inte gå in på detaljer.
Agim betonar:
– Regler finns till av en anledning och gäller för alla 24 i truppen.
U19-träningen då?
– I fredags skulle A-laget träna på fasta situationer innan vi skulle åka till Degerfors och det skulle ge mer för de utanför laget att träna med U19 för att komma i form. Sex spelare, Edvin, Martin, Jacob, Kevin, John och Thierry fick träna med dem.
– Sedan: att de andra spelarna inte vågar säga något? Det får stå för honom.
– När Thierry är i full form ska han naturligtvis spela. Jag vill vinna matcher – det är det viktigaste och Zahui har kapaciteten – det vet vi alla. Han spelade en U21-match under tisdagen – och var då inte i närheten av att vara fulltränad.
Hur kommenterar du träningsincidenten som ledde till en svullen fot?
– Det får stå för honom. Vi har ett medicinskt team och jag har en plan för att få skadade spelarna i form.

Beskyllningen från Sopi, att han inte skulle vara i form, gör Zahui milt sagt förbannad och efter ett möte mellan tränare och spelare under onsdagen verkar det ha skurit sig helt.
– Det är bullshit! När jag var skadad tränade jag ändå mycket och hade tät kontakt med fys-chefen Thomas Mårtensson. Jag var verkligen “fit” när jag kom tillbaka. Jag fick ett okej från Mårtensson.
– Så när Agim säger att jag inte är i form nog – så handlar det om något personligt.
– Det är första gången under mina tio år som professionell spelare som jag blir beskylld för detta. Jag kan inte fatta att han säger så! Har han någonting emot mig så är det bättre att han säger det rakt ut.

Zahui fortsätter:
– När jag kom tillbaka efter skadan använde han mig som avbytare på träningarna. Han har aldrig utsatt någon annan för samma sak mot mig. Agim särbehandlar spelare och det är inte bara jag som blir behandlad illa.
– Jag vill att folk ska veta om vad som händer. Det behövs inga lögner. Om han inte vill ha mig i laget är det bättre att klubben säger upp mitt kontrakt. Att jag inte skulle vara i form fysiskt, som det nu skrivs om i tidningarna, är inte okej. Det är galet. Det är bullshit.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close