Nyheter

Snart dags för Duathlon i Allerum

Lördagen den 12 maj är det läge för alla som vill ha ett formbesked på vad försäsongsträningen gett att bege sig till Allerum utanför Helsingborg.
Då kommer nämligen 2018 års Svenska Mästare i duathlon att koras.

Tävlingsledaren Sven Lindeberg ser med entusiasm fram emot tävlingarna.
– Vi hoppas så klart på deltagare från såväl Sverige och Danmark, och det här är en chans att uppleva Helsingborg i maj, när Skåne är som vackrast. Vi har lagt tävlingsområdet just i Allerum för att kunna få till en trevlig cykelrunda utan för mycket trafik. Banorna är de samma som 2017, men eftersom det är andra gången vi kör så har vi även haft möjlighet att utveckla delar av banan, säger Sven.

Liksom föregående år så är mål och växling förlagda till gräsplanerna vid Allerums IP. En publikvänlig utformning som ger åskådarna möjlighet att följa och heja fram ”sina” duathleter längs flera olika delar av banan.
– Vår förhoppning är att det liksom föregående år även ska finnas många familjemedlemmar och vänner på plats för att peppa sina nära och kära i respektive klasser. Det kommer att bli 10-kilometersvarv på cyklingen och 2,5-kilometersvarv på löpningen vilket gör att det blir en trevlig och lättöverskådlig tävling både för publik och deltagare. IS Göta som är en växande friidrotts- och triathlonklubb har också otroligt glada och positiva funktionärer vilket vi hoppas och tror att alla kommer uppskatta under tävlingen, fortsätter Sven.

SM-tävlingen kommer att avgöras på distanserna 10 km löpning, 40 km cykling och 5 km löpning. Ungdomar, juniorer och masters kör halva distansen och i dessa klasser står USM, JSM och RM-titlarna på spel. Det blir även starter för motionärer samt för pojkar och flickor i åldrarna 12-15 år.
– Vi satsar även på att locka nya utövare och motionärer. Det pratas mycket om folkhälsan och vi idrottsföreningar måste hjälpa till så gott vi kan. Det här är ett sådant arrangemang som kan få folk att träna och utmana sig själva lite. Vi hoppas på en dag med såväl strålande sol som lysande gula rapsfält och hälsar alla triathleter, löpare och cyklister varmt välkomna till 2018 års upplaga av Helsingborg Duathlon, avslutar Sven.
Tävlingen arrangeras av IS Göta

Mer information om Helsingborgs Duathlon finns här.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close