Handbollsbloggen

Vart SM-guldet hamnar beror bara på EN enda sak

Låt mig direkt ta avstånd från mitt plötsliga och berättigade infall av ödmjukhet igår. Naturligtvis är jag allvetande och behärskar alla former av idrottspsykologi, handbollshistoria och framtida handbollsöden.
Åtminstone i kommande stycken.

För en sak kan vi slå fast.
Vart herrarnas SM-guld hamnar beror endast på EN enda sak: Har IFK Kristianstad förmågan att prestera över 85 på sin kapacitetindex i Scandinavium?
Då är det godnatt för antingen Alingsås eller Malmö som kommer att vänta på andra sidan.

Kvällens maltdemonstration var imponerande.
22-12 i första halvlek mot LUGI. Det var som att se Svullo i sina bästa dagar gå loss på en all-you-can-eat-buffé efter en veckas sträng fasta.
Andra halvlek var avslagen som en ljummen öl sent på nyårsdagen och totalt ointressant.

LUGI kan inte ta med sig någonting från den här matchen mer än att de teoretiskt sätt inte är uträknade. Men teoretiskt sett skulle jag kunna vara fårbonde i Tasmanien den 10 maj. Det kommer inte heller att ske. Tyvärr.

Jag har som en dåre försökt intala mig själv att allt är möjligt. Letat svagheter och spöken. Och visst – i en enskild match är allt möjligt. Det kan komma skador, plötsliga formsvackor, jordbävningar och annat.

Men efter kvällens 30-minutersprestation i Kristianstad kan det inte finnas någon med alla sinnes fulla bruk som tror på annat än IFK-guld igen.
Inte jag heller.

Christoffer Ekmark

Relaterade artiklar

Back to top button
Close