FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson tillbaka i MFF-truppen

Rasmus Bengtsson är tillbaka i MFF-truppen efter sin lungkollaps. Dessutom redo för spel.

– Jag har haft ett bra snack med Magnus. Drömscenariot hade väl varit att jag fått en hel träningsvecka med laget utan matcher, men den möjligheten finns ju inte förrän efter sommaruppehållet med tanke på det täta programmet. Därför är det lika bra att komma igång direkt, säger Rasmus Bengtsson.

Är det mest konditionen du är orolig för?

– Rent fotbollsmässigt är jag inte orolig. Den biten känner jag att jag har i mig. Även det fysiska känns bra, men det vet man aldrig riktigt fullt ut förrän man är där ute. Än vet jag ju inte hur kroppen reagerar när tröttheten kommer.

– Jag har inte varit borta från träning så länge, men under vinter- och sommaruppehållen när vi är lediga i många veckor gör man ändå något var tredje-fjärde dag. Nu hade jag två veckor där jag inte kunde göra någonting alls, en vecka på sjukhuset  där jag låg helt still och knappt åt något och sedan en vecka där jag inte rörde mig heller. Så jag har varit mer still nu än under semestrarna. De första dagarna fick jag en enorm träningsvärk bara av att komma igång.

Ni mäter det fysiska hela tiden. Fick du ett besked om hur mycket du hade tappat?

– Allt såg bra ut. Det var egentligen samma även när jag låg på sjukhuset med en lunga. Då hade jag full syreupptagning ändå, så enligt alla papperen och testerna ska det inte vara några problem.

Det måste väl vara skönt att veta?

– Absolut, men då återstår ändå den egna känslan och det vet man som sagt inte förrän man är där ute och spelar. Därför är det svårt att spekulera utan vad som gäller är mest att vara redo när det är dags.

I ett sådant här läge, är det bättre att starta än att hoppa in?

– Drömmen imorgon är att vi leder med 4-0 och att jag får hoppa in sista 15-20 minuterna. Å andra sidan, efter knäskadan hoppade jag direkt in mot Sirius här hemma och spelade och då höll det ändå i 65 minuter. Spelar jag så spelar jag och då får vi helt enkelt se.

Varför har ni så svårt mot Kalmar FF borta?

– De är mer stabila hemma och är luriga på fasta situationer, både inkast, hörnor och frisparkar. Det kan vara frustrerande för det drar ner på tempot om de har en spelare som ska springa över hela banan för att kasta ett inkast och lite sådana grejer. Jag minns ingen match i Kalmar som det varit lätt för oss, till skillnad från hemma. Som förra året till exempel.

Då blev det 0-0 i Kalmar och 6-0 till MFF i Malmö.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close