FotbollLandskrona BoISNyheter

Strålande BoIS segrade på soligt IP

Efter förlusten senast var det ett revanschtörstande Landskrona BoIS som tog emot Värnamo i försommarsolen på Landskrona IP. För att haka på toppskiktet i Superettan skulle en seger vara direkt avgörande för BoIS.

Då man släppt in flera mål på fasta situationer hade just detta varit ett stort fokus inför match. Under veckans träningar hade Agim Sopi drillat försvarsspel vid fasta situationer för att försöka få bukt på det aktuella problemet. Om detta kommer hjälpa Landskrona inför framtida defensiva hörnor eller frisparkar återstår att se. Dock var det genom just fasta situationer som Värnamo skapade sina chanser. Visst, Viktor Noring i BoIS-målet tvingades bara ingripa vid ett kritiskt tillfälle, men tydligt var att bortalaget hittat Landskronas akilleshäl.

Värnamos enstaka chanser var dock undantag som bekräftade regeln för den första halvleken. Landskrona var det klart bättre laget under matchen första hälft, och kom sedvanligt runt på kanterna på ett fint sätt. Det är vid detta laget allmänt känt att det är så Sopi vill bedriva sitt anfallsspel.

Då klockan nått 30 minuter fick Landskrona utdelning för sin filosofi. Granit Stagova kom runt fint på högerkanten och hittade unge Dennis Olofsson som kunde trycka upp bollen bakom Värnamos Målvakt, Tobias Andersson. Ett fint mål som ingjöt god, avslappnad känsla hos hemmalaget.

Efter ledningsmålet trycktes Landskrona tillbaka av Värnamo. Bortalaget trillade boll men hade svårt att ta sig igenom ett kompakt BoIS-försvar.

Det offensiva trycket ledde till att Värnamo blottades bakåt, och Landskrona bjöds på kontringsmöjligheter. Efter 36 minuter kunde Edafe Egbedi bryta sig loss och påbörja in kontring mot ett manfallet Värnamo-försvar. Genom en sidledspassning hittade Egbedi Adi Nalic varpå denne kunde stöta in 2-0.

Resultatet stod sig in i paus.

I den andra halvleken fortsatte Landskrona att trycka på. Edafe Egbedi och Monday Samuel var strålande bland flera hemmaspelare. Duon såg till att oro Värnamos backlinje och skapa möjligheter för BoIS att utöka sin ledning. Nej, det var inget Landskrona som hade tankarna på att backa hem och försvara sin ledning. Med två mål i ryggen kunde man spela ut mot ett uddlöst Värnamo.

I takt med att tiden gick sjönk också kvalitén och tempot i matchen. Trots underläge ryckte Värnamo aldrig upp sig. En utökad hemmaledning kändes mer trolig än ett reduceringsmål. Landskrona fick en behaglig resa till slutsignalen och de tre poängen.

Sett över de 90 minuterna ska BoIS vara väldigt nöjda med sin prestation. Offensiven var strålande – fantasifull, sprakande och flera intressanta element. Defensivt ställdes man aldrig inför på några större prov. Endast vid Värnamos fasta situationer kunde det skaka lite i BoIS-försvaret – annars felfritt.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close