MotorNyheter

Jimmy Eriksson poänglös i Most

Jimmy Eriksson och teamkamraten Jonathan Judek lämnade säsongens andra deltävling av ADAC GT Masters utan poäng efter en tuff helg i Most, Tjeckien.

Eriksson/Judek slutade på 20:e plats i det 34 bilar stora startfältet i lördagens inledande race, där man tog målflagg som tredje bästa Lamborghini under en helg då den italienska sportbilstillverkaren på grund av tidigare framgångar hölls tillbaka av det så kallade Balance of Performance-reglementet.

I söndagens Race 2 svartflaggades den svensk-tyska Team Rosberg-duon sedan efter en incident i första kurvan. Bara två Lamborghini-bilar, i drift av det fabriksstöttade Grasser-teamet, korsade mållinjen i topp 20.

– Det här var en tuff helg på många sätt, men det finns ljuspunkter, säger Jimmy Eriksson i ett pressutskick.

– Vi var närmare de andra Lamborghini-teamen fartmässigt här än på Oschersleben, vilket är positivt. Jag är relativt nöjd med mitt kval. Vi har inte haft samma förutsättningar som de andra fabrikanterna här på grund av Balance of Performance, men som team tycker jag att vi har tagit ett litet steg framåt.   

Helgens två race på Most vanns av Stefan Mücke/Jeffrey Schmidt (Audi) respektive Maximilian Götz/Markus Pommer (Mercedes).

ADAC GT Masters fortsätter närmast på österrikiska Red Bull Ring den 8-10 juni.

Foto: Team Rosberg

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close