FotbollNyheterTrelleborg FF

Trelleborg vann oväntat i Norrköping

Tuff bortamatch väntade i Norrköping för Trelleborgs FF. Med ett par uddamålsförluster i bagaget skulle en positiv insats vara vital för att ingjuta hopp i TFF inför framtiden. Och vilken insats det till slut blev!

Efter fem spelade omgångar kom Trelleborgs FF till Östgötaporten i Norrköping med endast en poäng på kontot. Därtill hade man sett en skadelista växa sig allt längre. Assisterande tränaren Magnus Andersson(som för övrigt fick hoppa in i slutskedet av matchen mot Norrköping), som i förra omgången vikarierade som mittback mot Kalmar, fanns åter med i truppen. Ett tecken på att TFF:s medicinska personal just nu går igenom en av sina mer hektiska arbetsperioder.

Norrköping tog tidigt tag i taktpinnen. Rollen som offensiv dirigent tog skånepågen Jordan Larsson. Efter en kortare sejour i Holland är den förre Helsingborgs IF-spelaren åter tillbaka i Allsvenskan. Tillsammans med David Moberg Karlsson har Larsson varit en av “Pekings” bästa spelare under Allsvenskans inledning.

Trelleborg var inte oävna. Man jobbade hårt efter tränaren Patrik Winqvists direktiv. Framåt mäktade skåningarna inte med speciellt mycket, men tydligt var att man inte de dryga 50 milen norrut för att ge sig utan strid.

Trots att Norrköping dominerade spelet, var det Trelleborg som skapade den farligaste chansen. Dennis Hümmet kom fri med Isak Pettersson, men lyckades inte placera bollen förbi hemmalagets målvakt.

0-0 stod sig halvleken ut.

Trelleborg var, som sagt, stark i första halvlek, och kom ut på samma sätt i andra. Visst, Norrköping tilläts hålla i bollen, men ett kompakt Trelleborgsförsvar såg till att inte släppa till några farligheter.

Istället var det TFF som skulle slå till med matchens första mål. På en framviskad hörna – drygt 10 minuter efter paus – lyckades mittbacken Ottar Magnus Karlsson skarva in bollen och därmed ge Trelleborg ledning. De drygt 15 skåningar som rest dit, fick jubla på bortaläktaren.

Efter målet gick det mesta TFF:s väg. Inom loppet av två minuter drog Jordan Larsson på sig ett rött kort efter en ful eftersläng, och strax efter utökade Dennis Hümmet bortalagets ledning. Dock lyckades Norrköping reducera bara minuten senare. Ett par dramatiska minuter, minst sagt.

Resterande 30 minuter präglades av ett Norrköping som jagade mål. Man pressade Trelleborgs backlinje hårt, men lyckades aldrig komma tillräckligt nära i chansväg. TFF lyckades till slut rida ut stormen – mycket tack vare ett kompakt, organiserat och uppoffrande försvarsspel, som Patrik Winqvist och hans lag ska ha beröm för.

I och med bortasegern är Trelleborg nu uppe på 4 poäng och en 13:e-plats i Allsvenskan.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close