FotbollIF Limhamn BunkefloLB07MagasinNyheter

Hanna Terry: Jag är en mycket offensiv spelare

På grund av skada har LB07:s nyförvärv Hanna Terry forfarande inte spelat med sitt nya lag. Men hon känner sig redan hemma i klubben och i Malmö.

Detta är en artikel från LB07:s föreningsmagasin

– Jag trivs jättebra. Min mamma är ju från Malmö så jag är väl bekant med stan även om jag växte upp i USA och hela laget är som en stor familj, berättar den 27-årige forwarden och ser fram emot comebacken på planen.

– I juni hoppas jag vara tillbaka.

Förra säsongen spelade hon i KIF Örebro i Damallsvenskan och året före i QBIK i Elitettan.

Båda lagen åkte ur serien, men det berodde inte på Hanna Terrys insatser.

Trots att det tog emot i QBIK fick hon pris som Värmlands bästa mittfältare och KIF Örebro scoutade henne direkt. Säsongen i Örebro var dessutom så bra att LB07, som egentligen ville värva henne redan ett år tidigare, inte tvekade att fullfölja planerna.

Sportchefen Johan Andersson tog kontakt och Hanna tvekade heller inte.

– Första intrycket var bra och tränaren Otto Persson är jättetrevlig.

Beskriv dig själv som spelare.

– Jag är en väldigt offensiv spelare. Ett tag fick jag spela vänsterback. Det lärde jag mig trots allt mycket av. Men det är inte riktigt min grej eftersom jag alltid vill göra massor med poäng och LB07 har värvat mig för vad jag kan uträtta framåt.

Vilka är de största skillnaderna mellan att spela i USA och Sverige?

– I USA är spelet snabbare och mer individuellt. Här är det mer taktiskt och det finns en mycket större lagkänsla. Det gillar jag.

Hanna Terry är född och uppvuxen i USA och har dubbelt medborgarskap. På den sidan Atlanten har hon spelat för Northeastern University i Boston, Park City i Utah och Portland Thorns i Oregon. Sedan 2016 är det alltså spel i Sverige som gäller, men redan tre år tidigare spelade hon för Sverige. Då debuterade hon i U23-landslaget på La Manga. Hennes collegetränare var god vän med en tränare som i sin tur var god vän med Pia Sundhage och plötsligt blev Hanna kallad till en landslagssamling. Väl där blev det inhopp i en landskamp mot – USA.

Nu ser Hanna Terry fram emot att spela i för LB07 i Malmö och att få göra det på det nya konstgräset som snart ska tas i bruk på hemmaarenan Limhamns IP.

– Thank God för det. Den gamla planen var rätt hård, säger hon och skrattar.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close