IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Nihlstorp och Alsenfelt blir Redhawks målvaktsval ytterligare två år

Tex Williamsson till Tingsryd

Malmö Redhawks målvaktspar under de två kommande säsongerna blir Oscar Alsenfelt och Cristopher Nihlstorp. Den senare har i dag förlängt sitt avtal med ett år till.

– Det är i Redhawks jag vill vara, det är den klubben som finns i mitt hjärta. När möjligheten dök upp att förlänga mitt avtal så var det inget att tveka på, säger Cristopher Nihlstorp i ett pressutskick.

Han är är helt återställd efter sin skada.

– Jag har jobbat upp kroppen och känner mig riktigt fräsch. Nu vill jag bygga vidare på den träning som tog mig tillbaka till speldugligt skick igen och jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Jag känner en stor lust att dra igång försäsongsträningen på måndag.

Cristopher Nihlstorps meritlista är lång. Redan i unga år var han med om att vinna två silvermedaljer på J20-nivå med Redhawks. Gulden skulle komma längre fram i karriären. Såväl 2011 som 2015 blev han svensk mästare med Färjestad respektive Växjö Lakers och 2014 vann han AHL-slutspelet Calder Cup med Texas Stars.

– I Nihlstorp och Oscar Alsenfelt har vi i mina ögon Sveriges bästa målvaktspar. Efter hans operation har vi diskuterat att förlänga och det känns riktigt bra att vi får behålla våra målvakter i två år framöver. ”Stoffe” har dessutom sett väldigt bra ut sedan han kom tillbaka från sin skada och det syns på honom att han längtar efter att dra igång träningen inför den kommande säsongen, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i pressutskicket.

Beslutet innebär även att Tex Williamsson, 27, lämnar klubben för spel i Tingsryd.

– Tex är en jättebra målvakt, men i den situation vi befinner oss i nu kan vi inte garantera honom den speltid han behöver för att fortsätta att utvecklas. Vi önskar honom ett stort lycka till i den framtida karriären, säger Patrik Sylvegård.

Foto: Bildbyrån

FAKTA / #41 Cristopher Nihlstorp
Målvakt, högerfattad
Född: 1984-02-16
Födelseort: Malmö
Längd / vikt: 190 cm / 87 kg
Moderklubb: Malmö Redhawks
Klubbar i karriären: Malmö Redhawks, Osby, Mörrum, Nybro, Rögle, Jonstorp, Växjö Lakers, Färjestad, Dallas Stars, Texas Stars.
Meriter: SM-guld 2011 och 2015, AHL-mästare 2014, avancemang till SHL 2008, JSM-silver 2002 och 2004, , JSM-brons 2013, TV-pucken brons 2010.
Aktuell: Förlänger sitt Redhawkskontrakt med ytterligare en säsong, till 2020.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close