FotbollMalmö FFNyheter

Rekordungt MFF U21 slog HBK med 4-2

Med ett lag som varit ungt i U19 besegrade MFF Halmstads BK med 4-2 i U21-serien. De två avgörande målen 3-2 och 4-2 gjordes av den nyss fyllde 16-årige anfallaren Tim Prica (bilden).

– Vi hade ett fåtal spelare födda 1999. Resten var yngre.

– Men frånsett 10-15 minuter i början och i starten av den andra halvleken, när de säkert var frustrerade för att vi både haft fler organiserade anfall och mer boll och kom ut och pressade oss hårt, gjorde vi en bra insats, summerade MFF-tränaren Andreas Georgson.

Under de perioderna (minut 15 och 56) gjorde HBK också 1-0 och 2-1. Men MFF kvitterade två gånger, båda tillfällena tack vare ett starkt offensivt mittbacksspel. 1-1 gjorde Noel Hansson när han vann en duell efter en frispark och 2-1 satte Hugo Andersson dit, på en retur från en nick från Noel.

Och sedan avgjorde Tim Prica de sista 20 minuterna.

– Tim var jätteduktig. Han har en fantastisk förmåga att hitta avslutslägena och hela tiden tro på sin förmåga att kunna utnyttja dem, berömde Andreas Georgson.

Nu kommer många att tokhylla Tim och plocka fram honom som en unik talang. Klarar han av den situationen?

– Det har han alla förutsättningar att göra. Han har gott stöd hemifrån med en familj som vet vad som krävs och sprider lugn. Han har också redan under en lång tid presterat bra utan att det påverkat honom på fel sätt.

Just nu är i alla fall Tim Prica glödhet. Han avgjorde nyligen U21-derbyt mot Trelleborgs FF med matchens enda mål och gjorde hat-trick när MFF U19 körde över Elfsborg med 6-0 med i stort sett samma lag som spelade U21 idag.

Mot Elfsborg stod dock mittfältaren Melker Nilsson över.

– Det gjorde han för att det varit tätt med matcher för honom ett tag, men nu var han med igen.

Mot HBK ställde MFF upp med följande lag: Mathias Nilsson – Victor Larsson, Noel Hansson, Hugo Andersson, Yahya Kalley – Amel Crnalic, Melker Nilsson, Samir Polozen, Pavle Vagic – Kevin Harletun, Tim Prica.

De tre lärlingarna i A-truppen Mathias Nilsson, Hugo Andersson och Pavle Vagic gjorde alla starka insatser.

– Jag tycker att det syntes att de tog det lite större ansvaret de ska vara mogna nog att göra. Hugo höll ihop det där bak och drev på och Pavle avlastade när han skulle och var ett hot varje gång han utmanade, påpekade Andreas Georgson.

Halmstads BK ställde upp med avbytarna från senaste A-lagsmatchen och fyllde på med U19-spelare, särskilt på bänken, Målen gjordes av Tryggvi Haraldsson och Rasmus Widesheim-Paul.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close