IK PanternIshockeyMalmö RedhawksNyheter

Martin Janolhs näste Panternspelare i Redhawks

Det har varit på gång länge och nu är det bekräftat. Panternforwarden Martin Janolhs lämnar för Malmö Redhawks och blir därmed den klubbens fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen.

Kontraktet är skrivet på ett år och gäller över den kommande säsongen. Martin Janolhs ansluter till laget när Redhawks återsamlas och startar försäsongsträningen på måndag.

– Det känns jättekul att få den här chansen och jag ser verkligen fram emot att få visa upp mig i SHL. Jag har nog inte varit redo för att ta det här klivet tidigare, men nu känner jag att jag är det. Det är också riktigt roligt att klubben haft ögonen på mig och jag ser fram emot att dra på mig Redhawkströjan till hösten, säger Martin Janolhs i ett pressmeddelande.

Under den gångna säsongen var han en Panterns bästa spelare och noterades för personbästa när det gäller såväl mål som assist. Sammanlagt svarade Janolhs för 30 poäng (18+12) på 47 matcher. Hans 18 fullträffar placerade honom på en tiondeplats i HockeyAllsvenskans skytteliga – och det är en målfarlig spelare som ansluter. Under sina fem senaste säsonger har han skjutit 70 mål. Han bytte också position, från ytterforward till center, och nu behärskar han att spela på samtliga forwardspositioner, något som gör honom väldigt mångsidig och användbar på flera sätt för tränarstaben.

– Martin har under flera säsonger gjort det jättebra i HockeyAllsvenskan. Han är en spelare som besitter ett bra skott och en kraftfull skridskoåkning – och som dessutom gjort mycket poäng. Vi ser en potential i honom och jag tror att han kan bli en positiv överraskning för publiken i Malmö Arena. Den senaste säsongen spelade han mycket som center och vi kommer kunna nyttja honom både där och på kanten, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård i pressutskicket.

Foto: Bildbyrån

FAKTA / #61 Martin Janolhs
Forward, vänster
Född: 1991-05-04
Födelseort: Hedemora
Längd / vikt: 188 cm / 88 kg
Moderklubb: Hedemora SK
Klubbar i karriären: Hedemora, Leksand, Borlänge, Arboga, Kungälv, Stjernen, Karlskrona, Almtuna, Pantern.
Meriter: JSM-guld 2010, 10:a i HockeyAllsvenskans skytteliga 2017-18.
Aktuell: Har skrivit på ett ettårskontrakt och blir Redhawks fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen.
 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close