IBK LundInnebandyNyheter

Prim lämnar konditoriet – tillbaka i tränarrollen

Det har varit tyst ett tag på herrsidan i IBK Lund, men presenterades nästa säsongs huvudtränare för Herr Elit.
Det blir den tidigare Sportchefen Stefan Prim som återinträder i den roll han tidigare haft.

Prim har en gedigen spelarbakgrund med flera säsonger i SSL med FC Helsingborg och i Allsvenskan med Malmö FBC. De senaste två säsongerna har han haft roller kring Herr Elit och samtidigt bidragit till laget som spelare, med 48 poäng på 29 matcher.
Du väljer att återigen dra på huvudtränarkostymen för Herr Elit. Vad fick dig att ta beslutet?
– Efter tolv år på konditori har jag valt att gå vidare i karriären och det öppnade upp för att ta mig an ett tränarjobb igen. Tidigare har jag känt att tiden inte räckt till och därför avstått.

Lunds IBK var inte den enda klubben som försökta värva Prim.
– Det stämmer, tränare växer inte på träd och det har jag verkligen märkt av. Tillslut valde jag mellan några bra alternativ. En bra lösning från Lunds sida dök upp med bl.a. ansvar för Gymnasiesärskolan på Vipeholm, vilket påverkade beslutet. En annan viktig detalj är att jag slipper pendla. Sist men inte minst så ser jag otrolig potential i laget som jag gärna vill försöka få fram.
Snart börjar försäsongen, hur ser arbetet ut för dig nu?
– Jag känner att jag ligger efter i planeringen eftersom allt blev klart så sent. Men jag började skissa på en försäsong igår och vi kommer köra igång om några veckor. Upplägget kommer vara lite annorlunda och kommer innehålla mer eget ansvar än föregående år. Hoppas och tror spelarna kommer sköta sin träning, för att komma in i säsongen med mer energi då vi inte ses hela tiden.
Vad är dina förväntningar inför återkomsten i båset och nästa säsong?
– Jag ser framför mig en säsong där vi går framåt och många av de unga tar steg i sin utveckling. En kvalplats tycker jag vi borde kunna sikta på utan att ha för höga ambitioner.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close