FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson tänkte inte på lungkollapsen

Som väntat var Rasmus Bengtsson tillbaka i MFF-elvan, för första gången sedan den svåra lungkollapsen. Men den tuffa perioden, när han låg på sjukhus i en vecka och sedan fick hålla sig i stillhet en till, tänkte han inte alls på.

– Jag var helt lugn och opåverkad. Händer det igen kan det ju lika gärna göra det en dag på golfbanan som i en tuff fotbollsmatch, så jag tänkte inte ett dugg på lungan utan bara på insatsen i själva matchen, betonade han efter den viktiga 1-0-segern mot Djurgården.

Har du spelat golf efter kollapsen?

– Nej, det fick jag inte! Veckan jag inte fick göra något efter sjukhusvistelsen var rätt trist.

Rasmus Bengtsson hann bara spela den allsvenska premiären mot Elfsborg innan sjukdomen slog till. Efter det spelade MFF fem matcher i Allsvenskan och släppte in tio mål.

Nu höll laget nollan och på de sju tävlings- och träningsmatcherna den 31-årige mittbacken spelade före lungkollapsen vann MFF alla sju och släppte bara in två mål.

En rätt stor skillnad.

– Men nog ändå mest en slump. Vi har många bra spelare som kan göra jobbet och det ska inte hänga på mig, konstaterade Rasmus Bengtsson ödmjukt, men betonade samtidigt att han kände sig i en allt bättre form fram till kollapsen och att han tyckte att det stämde bra både för honom och laget även nu mot Djurgården.

– Frånsett situationen där jag och Johan Dahlin hade vår kommunikationsmiss och att jag blev rätt trött de sista 10-15 minuterna. Men totalt sett kändes det helt okej och förhoppningsvis ska jag kunna hålla samma nivå som före uppehållet.

Foua Bachirou var också tillbaka i MFF:s startelva efter sin lårskada och visade direkt vilken stark spelare han är. I den 77:e minuten tvingades MFF dock byta ut honom och sätta in Samuel Adrian sedan Bachirou satt sig ner på planen och fått behandling.

Redan på presskonferensen kunde dock Magnus Pehrsson lugna dem som var oroliga för att Bachirou slagit upp skadan.

– Bytet berodde på ren trötthet, det var ingen skada.

Att Sören Rieks gick av efter 45 minuter och ersattes av Arnor Traustasson var dock skaderelaterat.

– Sören fick en låsning i ryggen och hade känning redan efter fem minuter. Han kämpade dock vidare, berättade Magnus Pehrsson.

– Han var stel och smärtpåverkad och därför fick vi plocka ut honom. Vi får se hur han återhämtar sig i dagarna, utvecklade fysioterapeuten Jesper Robertsson på MFF:s hemsida.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close