FotbollMalmö FFNyheter

Målvaktsgroda fällde MFF U19 – släpper spelare till FC Rosengård

MFF U19 förlorade med 1-2 mot BK Häcken. Det avgörande målet kom efter ett grovt misstag av MFF-målvakten Mathias Nilsson (bilden).

Han skulle plocka ner ett avslut modell lös lyra mot ena krysset och såg ut att ha full kontroll. Men istället för att greppa bollen tappade han in den över mållinjen.

Strax innan hade MFF kvitterat till 1-1 på straff genom Kevin Harletun.

– Misstag händer. Någon gång drabbas alla målvakter hur bra de än är. Titta bara på Bayern München i Champions League. Det vore fel att skylla förlusten på det. Jag tyckte inte riktigt att vi kom upp i normal nivå idag, påpekade MFF-tränaren Jeffrey Aubynn.

I alla de övriga aktionerna imponerade dessutom Mathias Nilsson. För BK Häcken, som nu har vunnit fem av de sex inledande matcherna, var riktigt bra. Oavgjort hade nog varit mest logiskt efter spel- och chansfördelningen, men det var inte alls oförtjänt att Hisingslaget vann.

MFF fick också byta ut Felix Konstandeliasz och Tim Prica eftersom de annars skulle få för många matchminuter på för kort tid.

Bäst i MFF var mittfältaren Samir Polozen.

– Han har spelat bra ett tag nu, berömde Jeffrey Aubynn.

Oscar Uddenäs, född 2002, gjorde också många fina aktioner även om han inte riktigt fick till avsluten. I Häcken spelade Mirad Garza starkt och kvicke Ali Yossef gjorde ett kanoninhopp.

En spelare har lämnat MFF U19. I veckan blev 18-årige Ahmed-Chadi Hadrous klar för FC Rosengård. Det handlar inte om ett lån utan MFF har släppt honom och han är divsion 2-lagets spelare fullt ut. Ahmed-Chadi Hadrous kan användas både som högerback och yttermittfältare och är spelklar redan till söndagens bortamatch mot Högaborgs BK.

För att fylla luckan efter Ahmed-Chadi Hadrous har MFF lyft upp ytterligare en U17-spelare i U19.

– Oscar Uddenäs är numera hos oss, berättade Jeffrey Aubynn.

Matchen spelades på den uppkritade planen på hybrid-ytan, som blir allt bättre.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close