FotbollMalmö FFNyheter

Nu är comebacken inte långt borta för Andreas Vindheim

Comebacken närmar sig för Andreas Vindheim. På dagens MFF-träning var han ute och körde i en alldeles egen liten rehab-grupp.

För första gången med boll i enkla passningsövningar.

– Det var kul. Jag är i den sista fasen och tränar med Ben Rosen för att bli redo för spel. Om jag tagit beslutet hade jag kanske kommit tillbaka snabbare, men det är Ben och de övriga som styr belastningen. Allt innan VM-uppehållet får bli en bonus, det beror på hur jag reagerar på träningen, men jag räknar med att vara 100 procent tillbaka för matcher och sådant efter semestrarna, berättade Andreas Vindheim efter passet.

Hur jobbigt har det varit?

– Mycket Jag kände att jag var på gång. Formen var god och det var länge sedan jag senast var skadad när det hände. Det kändes som jag började få lite lugn och ro och att allt stämde. Man vill ju alltid spela fotboll och särskilt när det gick så bra i cupen och vi var klara för final.

– Sedan har det varit riktigt jobbigt att sitta på läktaren och titta. Särskilt i matcherna vi inte har vunnit, då tänker man fan, jag skulle velat vara med och bidra lite. Men så är det att vara skadad.

Hur ligger du till rent fysiskt?

– Jag har kört mycket styrkeövningar med Greger Andrijevski och rehab så jag känner mig starkare än tidigare. Sedan får vi se hur det blir när jag kommer ut på planen och in i duellerna, om jag känner mig starkare då också. Att känna sig stark i gymmet och ute på en fotbollsplan är två olika saker.

Var det självklart att inte operera skadan?

– Ja, det var ju bakre korsbandet och det var inte av heller. Så det var bara att ha på ortosen och låta det läka i lugn och ro. Och Pär Herbertsson säger att det ser riktigt bra ut. Ortosen har hjälpt mig mot smärtan också. Utan den hade det gjort mycket mer ont.

Det var i slutet av kvartsfinalen i cupen mot IFK Göteborg den 10 mars som Andreas Vindheim fick gå av med smärtor i knäet. Efter ett par dagar kom diagnosen att det var en skada på det bakre korsbandet, att det inte krävdes operetation och att den genomsnittliga läktiden på den typen av skador var cirka två månader. Nu har det nästan gått två månader och prognosen håller. Sista matchen för MFF i Allsvenskan före VM-uppehållet spelas den 27 maj mot Dalkurd FF och den första efter är schemalagd till den 7 juli, borta mot IK Sirius.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close