FotbollLandskrona BoISNyheter

Zahui får inte träna med BoIS – på väg bort i sommar

Sprickan mellan Thierry Zahui och Landskrona BoIS är nu total.
Spelaren som var så betydelsefull förra säsongen får nu inte träna med gruppen och är förmodligen på väg bort redan i sommar – trots att ett tvåårskontrakt skrevs på för bara några månader sedan.

Zahui menar att han är utfryst av sin tränare Agim Sopi av personliga skäl.
Sopi menar att det är nonsens och menar att Zahui är otränad.
Något som i sin tur bemöts som ”Bullshit” av Zahui.
Det rapporterade Skånesport om i en artikel nyligen – och efter det har relationen mellan spelare och tränare blivit ännu kyligare.
Sportchef Peter Swärdh:
– Vi har ett läge där vi för ett resonemang om vad som är bäst för både klubben och Zahui. Det är huvudfrågan. Vi vill hitta en överenskommelse, men vad det blir får vi kommunicera ut när det är klart.
Men Zahui får inte träna med resten av laget nu?
– När vi startade denna vecka har vi valt att han ska träna individuellt. Det är en intern överenskommelse. Samtidigt är han vår spelare fullt ut. Vad som händer till sommaren (när transferfönstret öppnar, reds. anm.) får vi se.

BoIS ordförande Urban Jansson betonar en sak speciellt i sammanhanget:
– Detta är en fråga som gäller det fotbollsmässiga och den biten lägger inte jag mig i. Den här diskussionen måste sportchef och tränare hålla tillsammans med spelare. Vi får se vad det landar.
Men det finns ju en liten ekonomisk aspekt i det hela också – att krympa truppen en gnutta?
– Alltså, vi ligger i Superettan och kan inte bara ha elva spelare. Till antalet spelare är vi på en bra nivå just nu. Ingen spelare är på väg in åtminstone…
Förresten – ni har inte fått någon som helst återkoppling efter mötet med elitlicensnämnden i Stockholm?
– Nej. Jag var inte med i Stockholm personligen, men mötet gick bra. Många lag har en liknande situation och alla ska få besked samtidigt.
– Allt handlar på om att de klubbar som har ett ekonomiskt underskott blir kallade till nämnden för att presentera en handlingsplan för hur man ska nå ett nollresultat. Vi får besked hur de ser på saker och ting och om de tycker att vår plan är bra – eller om det ska till någon förändring.

Thierry Zahui har, enligt uppgifter till Skånesport, intresseförfrågningar från klubbar i både Superettan och Allsvenskan.

Sprickan i BoIS: Zahui och Sopi i ordkrig

Relaterade artiklar

Back to top button
Close