MotorNyheter

Premiärpoäng till William Nilsson trots finalmiss

Högt tempo och en fjärdeplats i grundomgången. Men en taktisk miss kostade jakten på pallen.
–  Det känns surt att inte vara i final. Men det har varit en bra tävling för min del och jag har haft jäkligt bra fart, säger William Nilsson i ett pressutskick.

Rallycrossäsongen har dragit igång. Det var värmländska Höljes som blev startskottet för den nordiska serien och svenska mästerskapet RallyX Nordic. För Tomelillapågen William Nilsson, som kör klassen Supercar Lites, var det en stabil tävling med bra fart och han låg inför semifinalen på totalt fjärdeplats. Nytt för i år är att det körs tre semifinaler istället för två, där två förare i varje går vidare till final. För Nilssons del tog det stopp i semifinalen. Han blev förste föraren utanför final och därmed sjua i tävlingen.

– Det känns surt att inte vara i final. Det var en taktisk miss i semifinalen av mig och min spotter som gjorde att jag tog jokern för tidigt och därför inte gick vidare till final. Men det tar vi lärdom av, säger Nilsson.

Trots det tar 18-åringen med sig viktiga poäng och han ligger inför de kommande fem deltävlingarna på sjätteplats i mästerskapet.
– Om jag ska sammanfatta allt har det har varit en bra tävling för min del och jag har haft jäkligt bra fart. Vi har koll på grejerna och vet att vi kunde ha fightas i toppen i finalen.

Redan 12-13 maj är Nilssons nästa tävling. Då körs premiären av RX2 International Series – som kan ses som ett inofficiellt VM för klassen Supercar Lites – i Belgiska Mettet.

– Jag tar nya tag inför Belgien. Jag körde på banan i fjol och hade bra fart då. Sen dess har jag kört väldigt mycket, fått mer rutin och utvecklats som förare. Jag tror jag kan göra mig bra ifrån mig och känner min förberedd inför säsongen. Det ska bli skoj och förhoppningsvis kan jag få lite revansch.

Foto: Andrea Ivares Berglind

Relaterade artiklar

Back to top button
Close