FotbollMalmö FFNyheter

Hugo Andersson dominant i MFF:s U21

Två gånger ledde MFF mot BK Häcken i U21-serien. Båda gångerna kvitterade Hisingslaget och matchen slutade 2-2.

– Synd att vi inte kunde hålla undan till seger när vi ledde med 2-1. Inte minst eftersom vi hade ett par riktigt klara lägen att göra 3-1 och döda matchen innan de kom med sin slutforcering, påpekade MFF-tränaren Andreas Georgson.

2-1-målskytten Kevin Harletun fick ett gyllene läge att trycka dit 3-1 och Oscar Uddenäs hade också ett friläge. Mot slutet tog dock Häcken över och kvitteringen kom sent, men inte överraskande.

– Första 70 hade vi greppet och skapade mest. Sedan kom Häcken.

BK Häcken ställde precis som MFF upp med ett mycket ungt lag och leder nu serien med fem segrar och en oavgjord på de första sex matcherna. MFF har också inlett bra, med bara ett bottennapp borta mot Halmstads BK.

– Två starka lag bjöd på en bra match. Precis som det ska vara i U21 när serien ska göra nytta, sa Andreas Georgson.

MFF:s 1-0-mål kom på straff – precis som Häckens 1-1 – och gjordes av lagkaptenen Hugo Anderson (bilden). Han var inte bara stensäker på straffen utan planens bäste spelare. MFF hade ett U19-lag förstärkt med lärlingarna Pavle Vagic, Mathias Nilsson och Hugo Andersson, Vagic gjorde en helt okej insats, men mittbacken Hugo var outstanding.

Tillsammans med Noel Hansson dominerade han totalt i luften. Han vågade dessutom kliva upp, vinna duellerna och sedan även driva upp och sätta fart på anfallen. I 90 minuter plus fyra minuters tillägg var han en ledare för hela laget.

– Hugo gillar att ta ansvar och ha en ledarroll. Det är egenskaper vi ska uppmuntra, betonade Andreas Georgson.

2-1 till MFF sköt Kevin Harletun med ett skott som tog på en försvarare och blev otagbart.

MFF ställde upp med följande elva på hybridgräset: Mathias Nilsson – Victor Larsson, Noel Hansson, Hugo Andersson, Yahya Kalle – Amel Crnalic, Pavle Vagic, Melker Nilsson, Oscar Uddenäs – Kevin Harletun, Tim Prica.

I Häcken spelade Mirad Garza och Ali Youssef riktigt starkt.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close