MotorNyheter

Gustav Malja drar igång Porsche Supercup i Barcelona

Efter en debut med mersmak i Porsche Carrera Cup Deutschland i förra månaden – där han körde in i topp sex på Oschersleben – drar Gustav Malja den här helgen till Barcelona för nästa premiär, när systerserien Porsche Mobil 1 Supercup inleds i samband med Spaniens Grand Prix för Formel 1.

Precis som i det tyska Carrera Cup-mästerskapet tävlar Malja även i den stora Supercupen för teamet Project 1. 28 förare har anmält sig för hela säsongen, med ytterligare gästbilar till start vid varje deltävling. Med i fältet finns bland andra regerande mästaren Michael Ammermüller, när Malja nu tar upp kampen i Porsches allra största och mest prestigefyllda enhetsmästerskap.

_ Det här blir en spännande och rolig helg. Jag fick ett bra besked i Porsche Carrera Cup Deutschland-premiären på Oschersleben förra månaden och det är ungefär samma förare med i Supercupen, så det känns som att vi bör kunna vara med på en respektabel nivå – även om konkurrensen hissas ytterligare lite grann nu, säger Gustav Malja i ett pressutskick och fortsätter.

_ Vi hade vårt officiella Supercup-test just här i Barcelona för några veckor sedan, och jag tycker att det gick ganska bra. Vi får helt enkelt se vart vi står när det blir allvar nu i helgen, men jag är väldigt förväntansfull och ser verkligen fram emot det här. Dessutom är det alltid kul att köra inför F1-publiken, vilket jag ju gjort en hel del de senaste åren i Formel 2.

Foto: Kraeling-Foto

TIDSSCHEMA

Porsche Mobil 1 Supercup
Deltävling 1 | Barcelona (Spanien)

Fredag 11 maj
Fri träning: 18.45-19.30

Lördag 12 maj
Kval: 13.25-13.55

Söndag 13 maj
Race (14 varv): 12.45-13.20
LIVE | Eurosport 2 | 12.30
LIVE | Viasat Motor | 12.40

Porsche Mobil 1 Supercup

11-13 maj: Barcelona (Spanien)
25-27 maj: Monaco
29 juni-1 juli: Red Bull Ring (Österrike)
6-8 juli: Silverstone (England)
20-22 juli: Hockenheim (Tyskland)
27-29 juli: Hungaroring (Ungern)
24-26 augusti: Spa (Belgien)
1-2 september: Monza (Italien)
26-28 oktober: Mexico City (Mexiko)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close