InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC-spelare kapten när Sverige vann VM-guld

I det nyligen avslutade U19-världsmästerskapet i innebandy vann Sverige guld. Med Madeleine Karlsson från Malmö FBC som kapten.

Därför var det också hon som fick lyfta bucklan i St Gallen i Schweiz. Dessutom efter många riktigt starka insatser.

Madde har verkligen representerat Sverige och Malmö FBC väl när hon i rollen som lagkapten fullständigt dominerade ett helt VM-slutspel, säger klubbchefen Mikael Jeppsson i ett pressutskick.

Madeleine Karlsson gjorde succé säsongen 2016-17 när hon som ”rookie” inte bara slog sig in i SSL med Malmö FBC:s damer utan även spelade en tongivande roll i slutspelet. Under den gångna säsongen har hon fortsatt att etablera sig som en viktig kugge i Malmös försvar och det resulterade också i att hon fick chansen att representera det svenska U19-landslaget i VM nere i Schweiz. I ett mästerskap där hon alltså också fick förtroendet att bära kaptensbindeln.

Madeleine imponerade med sitt solida försvarsarbete, men hon var inte helt bortkastad i offensiven heller och under gruppspelet så noterades hon för ett av de 29 målen som gjordes och såg till att hålla nollan bakåt i segern mot Tyskland i premiären.

I matcherna mot Norge och Tjeckien som slutade 14-2 respektive 13-2 bidrog Madeleine med sitt fina försvarsarbete.

I slutspelet ställdes Sverige mot ett Polen som överraskat allt och alla genom att ta sig till semifinal före hemmanationen Schweiz. Detta störde dock vare sig Madeleine eller de andra damerna och de ångade på förbi polackerna och slutresultatet skrevs till 10-2.

Väl i finalen blev motståndet som väntat Finland. När finskorna försatte Sverige i deras första underläge i mästerskapet klev kapten Karlsson fram och serverade Cajsa Elm till det viktiga 1-1-målet och därefter tog svenskorna över matchen och vann med siffrorna 7-2.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close