FotbollNyheter

LB07 och BK Olympic ordnar turnering på Lindängens IP

Idag lördagen den 12 maj arrangerar LB07 och BK Olympic fotbollsturneringen Lindängen Cup på Lindängens IP. Det gör klubbarna i samarbete med Polisen och Malmö stad.

– I oktober förra året genomförde vi Lindängen Cup för första gången. Då det blev en mycket lyckad turnering genomför vi den nu i maj igen. Aktörer som verkar i Lindängen möter ungdomslag från olika Nattfotbollsprojekt och föreningar i turneringen. Deltagande aktörslag är bland annat Polisen, räddningstjänsten, kommunpolitiker, fastighetsbolag, företag och andra aktörer som verkar i området, berättar Vesna Rosell, marknad & CSR-ansvarig i LB07.

Precis som förra året vill arrangörerna genom turneringen stärka banden mellan de som deltar och boende i området. Det kommer att finnas kringarrangemang som teknikbana, skottprecision, trixtävling, tipsrunda, musik och annat kul för åskådarna. Kiosken kommer att vara öppen och grillen igång under hela dagen.

Utöver den organiserade fotbollsverksamheten driver LB07 Nattfotboll och Bollsport för tjejer i Lindängen och Oxie.

– Eftersom vi kommer i kontakt med många unga kontaktade Polisen oss förra året och frågade om vi ville vara med och arrangera turneringen. Svaret var självklart ja eftersom många ungdomar i spontanfotbollen inte spelar i lag och tycker att det är kul att kunna vara med i en turnering. Det är också ett roligt sätt att stärka banden och skapa positiv sammanhållning mellan människor i området, säger Vesna Rosell.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close