FotbollMalmö FFTrelleborg FF

Marcus Pode tillbaka i TFF lagom till derbyt

Marcus Pode är tillbaka i TFF-truppen lagom till söndagens derby mot MFF på Vångavallen. Det har gått snabbare än många trodde att läka bristningen i baksidan av låret.

Ett tag snackades det om att han skulle missa hela vårsäsongen.

– Visst har jag tänkt på att komma tillbaka till just den här matchen under rehab-perioden. Nu har jag dessutom kunnat ha en hel veckas full träning och fysiskt är jag redo. Sedan får vi se om formen räcker till en startplats och om jag kan spela 90 minuter, säger den 32-årige mittfältaren.

Eller anfallaren, för även om han den senaste tiden startat som yttermttfältare har han inte gett upp tanken på en forwardsplats.

– När Salif (Camara Jönsson) blev skadad kände jag mig ju aktuell där uppe och även om jag startat mycket på kanten och brutit in centralt känner jag mig fortfarande lika mycket som en central spelare som en ytter.

Trelleborgs FF har inte spelat sedan den 6 maj medan MFF dagen efter det datumet mötte IFK Göteborg i Allsvenskan och sedan även hade cupfinalen mot Djurgården insprängd mitt i veckan. Marcus Pode spekulerar i att det kan ha en viss betydelse, men är osäker på hur det kommer att se ut i praktiken.

– Vi har i alla fall haft en bra träningsvecka.

– Det är ju en speciell match också, med många spelare hos oss som har ett förflutet i MFF.

Marcs Pode är en av dem och han bor i Malmö med många vänner och släktingar som växt upp med Malmö FF.

– Fast jag har ju mött Malmö FF även med Mjällby och Örebro SK. Med TFF var det ett tag sedan. Jag var i Trelleborgs FF förra gången 2009-2011 och efter det har ju lagen inte mötts. Det ska bli kul att göra det igen och förhoppningsvis kan det sluta med tre poäng till oss. Vi behöver dem.

Tycker du att poängutdelningen har blivit sämre än ni spelmässigt förtjänat?

– Både och. Vi har spelat bra i perioder. Men samtidigt har vi inte presterat så bra offensivt att vi kunnat skapa lägen för att ta så många fler poäng, åtminstone inte hemma på Vångvallen.

Efter att ha varit ett superstarkt hemmalag i Superettan har TFF inlett med fyra raka förluster på Vångavallen i Allsvenskan.

Hur är planen på Vångavallen numera, den har ju fått lite kritik tidigare?

– Konstigt nog var den som bäst i premiären. Sedan har den blivit sämre. Vädret i veckan har dock säkert gjort den bättre och den kommer väl att bli bra lagom till uppehållet. Att det blir lite konstiga studsar och att man ibland måste tänka på vad man gör är dock något båda lagen drabbas av, säger Marcus Pode.

TFF-truppen: Marko Johansson, Dennis Petersson, Sebastian Ohlsson, Anton Tideman, Erik Andersson, Robin Nilsson, Marcus Pode, Zoran Jovanovic, Deniz Hümmet, Alexander Blomqvist, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Felix Hörberg, Ottar Magnús Karlsson, Freddie Brorsson, Victor Nilsson, Johan Brannefalk, Magnus Andersson.

Senaste gången TFF mötte MFF på Vångavallen var 2010. Lagen möttes även 2011, men då fick TFF flytta matchen till Swedbank stadion eftersom den egna planen bedömdes vara för dålig. 2011 vann MFF med 4-2 och 2010 vann MFF med 3-0.

Totalt sett är dock statistiken betydligt jämnare. Lagen har mötts 34 gånger i Allsvenskan. MFF har vunnit 13 gånger, TFF elva och tio matcher har slutat oavgjort.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close