FotbollMalmö FFNyheterTrelleborg FF

Rasmus Bengtsson: För TFF är det här alltid årets match

Efter flera säsonger och åtskilliga allsvenska matcher i Trelleborgs FF vet MFF-backen Rasmus Bengtsson exakt vad som väntar på Vångavallen på söndagen.

– Jag minns mycket väl hur det var i omklädningsrummet i TFF. Att möta Malmö FF är alltid årets match. När spelchemat kommer kollar man när det är dags och MFF är det är det lag man som spelare i TFF vill slå allra mest.

– Därför vet jag också hur taggade de kommer att vara imorgon och att det blir tufft för oss. Det gäller att vi verkligen är där och är beredda, poängterar han.

Du var ju rätt ung när du spelade i TFF. Drev de äldre spelarna på lite extra i snacket just inför MFF-matcherna?

– Nej, det var alla i truppen och även folket runt omkring. Redan då fanns det många spelare i TFF som hade MFF-anknytning och man vill ju alltid slå storebrorsan och visa upp sig. Hela klubben och laget vill mäta sig med Malmö FF just då.

– Nu kommer vi dit i ganska dålig form, men de har ju en minst lika dålig. I en sådan match kan man dock lägga det åt sidan. De går säkert in i matchen med känslan av att ha allt att vinna.

Hur ska man som MFF-spelare hantera den situationen?

– Att vi åker ner och är inställda på att det kommer att bli tufft. Tar kampen, tar jobbet och får vi möjligheten att spela bra fotboll måste vi göra det också. Plus vara effektiva för bjuder vi på något lite kommer de att vara där och hugga.

– Först då kan vi utnyttja att vi har bättre spelare, betonar Rasmus Bengtsson.

Två gånger 0-3 borta mot Djurgården och 0-3 mot Kalmar FF. Finns det något genomgående och återkommande fel i försvarsarbetet som gjorts just i de matcherna?

– Klart att det är något som inte fallit ut rätt. Jag tror att vi släppt in mål på fasta situationer i alla de tre matcherna. Där har vi inte varit tillräckigt bra. Och har vi hamnat i underläge har vi istället för att höja oss blivit ännu sämre och åkt på mål på omställningar.

– Målet jag är mest missnöjd med är 0-2 senast mot Djurgården. Där var vi helt ur position, vi kom fel in i pressen och Erik bliev ensam kvar framför Dahlin. Spelar vi så är det guld för varje anfallande lag. Vi måste hitta tillbaka till organisationen och tänka på vad vi gör så att vi inte bara springer runt som kycklingar utan huvud. På de fasta situationerna är det förstabollen vi måste få tag i, för kommer det skarvar, studsar och sådant inne i straffområdet blir det ett lotteri. Bollen kan studsa och ta vägen lite var som helst.

Påverkas backlinjen av att det blir Fredrik Andersson istället för Johan Dahlin i målet?

– Inte mycket. Fredrik kommer in med full energi och vill visa att han vill stå. Vi vet att Fredrik är en bra målvakt och förhoppningsvis får han hålla nollan.

Hur känns det att spela i MFF i ett sådant här läge när folk börjar klaga på er och säga att prestationerna är värdelösa?

– Det är första gången för mig och det är klart att det är en ny upplevelse. Men det räcker ju med att man går tillbaka bara en månad i stort sett då vi gjorde en helt bländande förstahalvlek mot Elfsborg och skapade chans på chans på chans. Därför gäller det att vi hittar tillbaka till det vi kan, gör det vi är bra på och släpper loss hästarna lite mer. Låta aktionerna ta över istället för att springa runt och tänka lite för mycket på vad som kan hända, säger Rasmus Bengtsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close