FC RosengårdFotbollNyheter

FC Rosengård cupmästare

Malmö IP var spelplats för Svenska Cupen-mötet mellan FC Rosengård och Linköping FC. 1157 personer fick se det fjärde raka finalmötet mellan dessa två giganter inom svensk damfotboll. I kvällssolen bjöds det på dominans av Rosengård som till slut stod som segrare av Svenska Cupen 2018. 

Rosengård inledde starkast och tryckte ner Linköping långt ner vid egen målvakt. Inför matchen hade tränaren Jonas Eidevall efterlyst att hans lag skulle spela beslutsamt och aggressivt, och den hyfsat nytillträdde hemmatränaren fick direkt gehör för sina kommandon.

Rosengård dominerade i stort sett matchen igenom. Man dominerade bollinnehavet och tillät inte Linköping att etablera något eget spel. Anfallsspelet bedrev Rosengård på kanterna – främst den högra – där man lyckades komma runt och slå ett par fina inlägg. Trots massivt spelövertag gick lagen in till paus med ställningen 0-0.

Den andra halvleken fortsatte i samma spår som den första. Ett beslutsamt och aggressivt Rosengård fortsatte att dominera såväl bollinnehav som produktion av målchanser. Man skapade också en hel del hörnor.

På den 11:e hörnan skulle Rosengård till slut få utdelning för sitt fina offensiva spel. Efter 61 minuters spel slog Anja Mittag en hårt inåtskruvad hörnspark, som nådde Sanne Troelsgaard, varpå denne kunde nicka in 1-0 från nära håll. En stor lättnad för Rosengård, vilket inte minst syntes på tränaren Eidevalls kroppsspråk.

Troelsgaard var bra, och hade kvarten efter målet möjligheten att dubbla Malmölagets ledning. Denna gång nekades Troelsgaard av ribban.

Rosengård, som hittills är obesegrade i tävlingsmatcher under 2018, var bra. Det var inget snack om saken att detta var deras final att vinna. Med den inställning – och det spel – man uppvisade från minut ett, var känslan tydlig att laget gått in till denna final med ett enda mål.

Trots att Linköping i målmässigt underläge behövde göra mål, så lyckades man inte etablera något tryck mot Rosengårds straffområde.

Nej, det var inget snack om vilket lag som skulle ta hem det här. Efter 90 minuter plus 2 tillagda blåstes matchen av, och FC Rosengård kunde inkassera sin tredje raka Svenska Cupen-titel.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close