FotbollMalmö FFNyheter

Daniel Andersson vill pumpa in energi i laget

Nye MFF-tränaren Daniel Andersson poängterar att det inte finns någon tid för stora taktiska förändringar till debutmatchen mot serieledaren Hammarby på onsdag.

– Vi har en kort matchförberedande träning imorgon. Det finns inte utrymme för mer än att skruva på små detaljer. Däremot vill jag pumpa in energi i laget. Samma gäller för mig själv. Det är bara att gå in och ge sitt allra yttersta. Jag älskar MFF och lider när det inte går bra, säger Daniel Andersson.

Handlar det mer om psykologi och självförtroende än taktik?

– Psykologi och energi, plus något så enkelt som att få höra en ny röst. Man får inte glömma att spelarna är människor och måste må bra för att prestera. Det är i den änden vi får börja.

Om det går bra, vill du då fortsätta träna laget även efter uppehållet?

– Så tänker vi inte nu. Vi tar den här matchen först och sedan nästa, tittar inte längre fram än så och tänker att vi är i en process att hitta en ny tränare.

– Inget är heller givet. Jag vet att det är en resultatinrikad verksamhet där man måste prestera och att det gäller både som tränare och sportchef.

Är Hammarby borta en bra match att starta med?

– Det är i alla fall en svår match.

Fram till sommaruppehållet kommer Daniel Andersson att vara både sportchef och tränare, men MFF kommer att vidta åtgärder för att avlasta honom.

– Vi går ju en man kort, så det måste bli så att vi hjälps åt. Rekryteringsprocessen av en ny tränare är dessutom inledd, säger MFFs VD Niclas Carlnén och poängterar att Daniel Andersson är tillförordnad tränare.

– Daniel är sportchef, det är så vi ser det.

Fram till uppehållet har MFF följande matcher:

Hammarby borta onsdag den 16 maj.

BK Häcken hemma söndag 20 maj.

Dalkurd FF hemma söndag 27 maj.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close