skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Franz Brorsson: Jag får väl isolera mig från familjen

Det var med tunga steg Franz Brorsson sist av alla kom ut ur MFF:s omklädningsrum.

Lillebror Freddie gjorde allsvenska debut, gav hela tiden MFF-försvaret stora problem och vann brödrakampen med 1-0.

Ett år äldre Franz fick hoppa in med kort varsel sedan Rasmus Bengtsson fått känning på uppvärmningen och hans MFF fick en ny bitter förlust som borrade ner laget ännu djupare i den brunn av tvivel och kritik man hamnat i.

– Det är väldigt tungt just nu. Mycket går emot oss. Domsluten, att vi missar när vi har lägena, att vi borde skapat ännu fler och att vi släppte in ett mål mot slutet.

Avgörande 1-0 kom efter en frispark som Franz Brorsson orsakade och han fick även ett gult kort i situationen.

– Som jag upplevde det var det ingen frispark. Jag läste situationen rätt enkelt, gick in framför honom och vann duellen. Han går med rätt långt och springer in i mig. Jag snackade lite med domaren och han och jag såg det inte alls på samma sätt.

Att återbudet från Rasmus Bengtsson kom så sent tyckte inte Franz Brorsson var något som påverkade.

– Nej, det var lugnt. Jag var förberedd ändå och hann värma upp. Beskedet kom en kvart, tio minuter före avspark.

Då är det värre att titta i tabellen.

– Inget bev ju bättre av det här. Vi kan bara titta på varje match nu och börja vinna. Det går inte att kolla uppåt i de här läget. Vårt enda fokus måste vara på oss själva och att vinna våra matcher utan att titta på var de andra lagen ligger eller hur stort avståndet är.

Och att prata med familjen.

– Jag får väl isolera mig. Mest från Freddie. Pappa Jonas är väl mer kluven, men det är klart att han var glad för Freddies skull idag, konstaterade Franz Brorsson, som faktiskt aldrig tidigare spelat på Vångavallen.

– En mysig arena. Jag har varit här och tittat många gånger, men nu fick jag se den från ett annat håll. Planen var helt okej.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close