Nyheter

Vilka kort bör du satsa på i Allsvenskan?

Den högsta fotbollsligan i vårt land huserar ett flertal av både framtida och dåtida talanger. Tillsammans bildar de Allsvenskan, en serie som under de senaste åren dominerats av ett visst landskap i söder. Vi pratar förstås om Skåne och Malmö FF, en klubb som tagit hem ligatiteln 2 år i rad och har alla förutsättningar att göra det i år igen.

Här pratar vi om en klubb som säsongerna 14 och 15 lyckades ta sig till gruppspelet i den anrika turneringen Champions League. En framgång som få andra klubbar i svensk historia har lyckats med, särskilt under modern tid. Men just liga spelet i den här turneringen har kunnat sätta käppar i hjulet för dem tidigare, så det är något man bör ha i åtanke om man tänker lägga sina pengar på just dem. Malmö kommer i egenskap av sin SM-titel spela i den här turneringen i år igen. Det är dock inte mycket som pekar på att man kommer gå särskilt långt den här säsongen, då man snabbt fallit ur under de senaste åren.
Men hittills måste man säga att det gått rätt knaggligt för de regerande mästarna. Man ligger på den nedre halvan av tabellen och har knappast imponerat på någon. Att huvudtränaren nu fått sparken är ett tydligt tecken på att allting inte står rätt till hos den här favoriten.

Nykomlingarna får kämpa
En klubb som blir intressant att följa är Trelleborg. Här har vi ett lag som verkligen har studsat upp och ner ur den högsta serien under dem senaste åren och nästan alltid får kämpa för att hänga sig kvar. Men efter en seger hemma mot SM-favoriten Malmö är allt förstås möjligt. Det må vara början på säsongen, men det är ett fullgott bevis på att materialet finns i Trelleborg för att kunna sno åt sig en hel del poäng här och där.
Vi tänker knappast rekommendera att man satsar fullt ut på att Trelleborg ska ta hem alla matcher de spelar. De kommer alltid att slå ur underläge vilket såklart ger större utbetalning vid vinst, men spelartruppen kommer få svårt att mäta sig med ligans allra bästa lag. Är det ändå så att du gillar att heja på underdogen är förmodligen det här laget ditt bästa alternativ att leta fram odds på i en svensk spelportal, då Trelleborg verkar se mest stabila ut av alla nykomlingar. Ha bara i åtanke allt kan hända under ett långt seriespel så det är svårt att dra några alltför stora växlar ännu.

Skåne inte längre lika dominerande
Vi är vana att se många olika lag representera Skåne i den högsta serien. Men efter att Helsingborg snubblat ur säsongen 15/16 representeras det här anrika landskapet endast av 2 olika klubbar, nämligen de två vi nämnt tidigare. Istället har vi fått fram en hel del spännande nykomlingar i form av Dalkurd och förra säsongens sensation från norr: Östersund.
Efter att ha vunnit Svenska Cupen 2017 skulle man också lyckas ta sig hela vägen till sextondelsfinalen i Europa League. Väl där ställdes man mot en liten klubb vid namn Arsenal. Här tog förstås resan slut, men inte utan att man hann med att vinna mot dem borta med 2-1. Helt klart en ärevördig förlust och det finns ingen som inte kommer ta dem på allvar längre. Norrland är här för att stanna.
Men man har alltid haft det desto svårare i Allsvenskan och hittills har man inte varit nära att ta hem titeln. Även i år lär det bli svårt då man fått en tuff start på säsongen med bara en handfull segrar hittills. Kapaciteten finns dock här, det gäller bara att man hittar en konsekvent nivå och lyckas hålla den under en längre tid. Laget kan vara värt att spela på om dagsformen är god, särskilt om de spelar hemma i sin borg Jämtkraft Arena.

Överraskningarnas år
Årets överraskning hittills är förstås glasklar. Bajen har gått från klarhet till klarhet och är i skrivande stund helt obesegrade och i en klar serieledning. Det ser förstås väldigt ljust ut för Stockholmsklubben, och den enda frågan nu är om de klarar av att hålla den här nivån hela vägen in i mål. Det krävs bara ett klavertramp för att man ska bli omsprungna i den här serien, och med båda AIK och nyliga vinnarna Norrköping hack i häl kommer man känna pressen hela säsongen lång.
Vi tror också att Malmö klarar av att vända på trenden. Laget man har är alldeles för bra för att ligga i en svacka under hela sommaren. Problemet är bara hur stort försprånget blir till toppen, kanske är det redan försent. Var dock redo när Malmö rycker upp sig. Här kommer det finnas goda chanser att plocka hem större vinster då spelbolagen kan komma att tas på sängen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close