Nyheter

VM-festen i Folkets Park

Malmö är en stad som står för mångfald, med 174 olika nationaliter och många olika kulturella traditioner representerade, är staden en konstant levande och aktiv metropol. I en stad med så många olika nationaliteter, traditioner och kulturer kan givetvis kulturkrockar och problem uppstå. Men en sak är säker: Fotbolls-VM förvandlar Malmö till en levande fotbollsstad och det är det såklart extra kul att bjuda på fotbollsfest just här.

14 juni – 15 juli bjuder Malmö in till ett vänskapligt sportfirande som firar stadens diversitet. Stadens förhoppning är att alla 32 deltagande VM-länder skall vara fysiskt representerade av sitt eget land under sommarens fotbollsfest. Ta reda på hur du deltar i festen med allt från mat till speltips.

I Folkets Park bjuder man återigen in till en VM-fest där man visar samtliga av Sveriges gruppspelsmatcher, samt övriga finalmatcher på en storbildsskärm. VM i Parken har funnits sedan 2006 och är alltid ett populärt besöksmål. Parken beräknar att cirka 125.000 sportälskare och malmöbor kommer att delta i VM-festen. Parken är belägen vid Amriralsgatan, vid Möllevången i centrala Malmö.

Alla är välkomna

Gratis inträde innebär att alla som vill delta är välkomna. Mellan huvudentrén och Parktorget kommer det att finnas aktiveringsytor med försäljning, spel samt olika representanter ifrån evenemangets samarbetspartners. Här kan du träffa andra sportintresserade och få nyttiga speltips samt råd kring online spel. Om du samtidigt är sugen på att spela på en pågående match är ett bra tips att ta en titt på de spel som erbjuds av Unibet. För mer information angående spelschema, gruppspel och tider är ett besök på FIFAS officiella hemsida även ett bra alternativ.

Mat och servering

För den som hellre vill ta det lungt och njuta av semestern finns det möjlighet att köpa mat i ett utav de många matstånden, eller så tar du med dig en egen picknick och slår dig ner i gräset. Om du hellre vill dricka något läskande i sommarvärmen kan du göra det vid öltälten i parken. I Folkets Park finns även en hel del populära resturanger och barer att besöka. Några exempel är: Moriskans trädgård där alla matchera visas i pitoresk trägårds-miljö, som har kapacitet för 250 sittande gäster. Moriska trädgården erbjuder även bistromeny för de som vill njuta av både fotboll och mat (öppettider: 14-03). Carib Kreol är en annan bar som slår upp sina dörrar 1 juni, här kan du avnjuta en cocktail tillsammans med en kryddig karibisk måltid på en uteservering som har kapacitet för cirka 300 personer (öppettider: 11-02). Sist men inte minst så bjuder Far i hatten på ett äkta parkhäng med pizza, ett sortiment av spännande naturviner och ett brett öl-utbud. Far i Hatten har en uteservering för cirka 250 sittande besökare och är ett säkert kort om du vill ta del av sann fotbollsstämning (öppettider: 11-02). Om du vill ha mer information angående aktiviteter och VM i Parken kan du besöka den officiella sidan här.

Relaterade artiklar

Close
Close