skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

BoIS-nytt: Zahui lämnar – stjärnduo ryktas jagas av Allsvensk klubb

Sprickan mellan Landskrona BoIS och Thierry Zahui blev till slut för stor.
under onsdagen kom parterna överens om att avsluta Zahuis kontrakt.
Därmed kommer fjorårets succéspelare lämna klubben utan att klubben tjänar en krona. Och till sommaren kar andra spelare lämna ett ekonomiskt utsatt BoIS.

Beskedet var inte direkt oväntat
Zahui menar att han är utfryst av tränare Sopi – som i sin tur menar att Zahuis fysiska status är för klen.
– Det är en skön känsla. Nu känner jag mig för första gången på länge fri, säger Zahui som nu väntar på att hans agent ska hitta en annan svensk klubb.
– För mig och min familj är det hög prioritet på att bo här. Jag gillar Landskrona som stad och Sverige som land, men det vet hur den här branschen är.
Hur är din fysiska status nu?
– Tränat med vår fysexpert fram tills nu och känner mig som en mix av Ronaldo och Messi, haha. Jag är redo att köra. Ge mig en boll och ett lag bara.
Har du några andra klubbar på gång redan?
– Nja. En klubb i Superettan har hört av sig, men jag har inget konkret på bordet just nu.

Landskrona BoIS sportchef Peter Swärdh:
– Utgångsläget ska vara att det här skulle bli bra för båda parter. Thierry hade ett utgångsläge där hans kontrakt gällde fram till november till 2019. Jag tycker att klubben kommit fram till en rimlig avgörelse. Thierry har varit en viktig pelare när laget tog sig upp i Superettan.
Ni hade kunnat sälja honom i sommar och tjäna pengar på det – nu släpper ni honom bara?
– Ja, rent teoretiskt hade det kunnat bli så. Det kan vi bara spekulera i. Vi har kommit fram till att det även sportsligt att släppa Zahui. Det blev en vägning mellan det sportsliga och den ekonomiska delen.

Egbedi och Sadat är två andra spelare som gjort ett starkt avtryck den här säsongen – ur ett mer positiv perspektiv. Även de kan vara på väg bort – då Skånesport fått uppgifter om att Elfsborg, som går kräftgång i Allsvenskan, visat intresse.
– Det finns inget konkret intresse, säger Swärdh bestämt.
– De är båda spelare som presterar bra hög nivå. De har gjort det bra liksom flera andra och då blir det ett allmänt resonemang.
Hur viktigt vore det för klubben att sälja spelare i sommarens fönster?
– Alltså… Det finns olika perspektiv på det där. Sportsligt sett måste vi ha trots allt ha ett konkurrenskraftigt lag som gör bra prestationer i Superettan.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close