InnebandyMalmö FBCNyheter

Malmö FBC:s SSL-lag får ny huvudtränare

Det blir Niklas Lauritsen som tar över som huvudtränare för Malmö FBCs damlag i Svenska Superligan i innebandy. Niklas är med flera års erfarenhet på elitnivå en av Skånes mest erfarna tränare. Han är heller inget nytt ansikte för laget då han var assisterande tränare föregående säsong.

Niklas Lauritsen kom till Malmö FBC inför förra säsongen för att backa upp tränarstaben och Joon Berggren som tog steget upp från att vara assisterande tränare till att bli huvudtränare i Malmö FBC den säsongen.

Malmö FBC kör alltså vidare med den interna lösningsmodellen. Nu när Joon Berggren lämnat gör Niklas Lauritsen samma resa och går från assisterande tränare till att vara huvudtränare.

_ Ett ärofyllt och intressant uppdrag att ta sig an tillsammans med övriga ledare i staben och tjejerna i laget. Tillsammans har vi möjligheten att sikta mot att bli ännu starkare än tidigare. Om alla är med och bidrar på ett starkt sätt så har vi en uppenbar möjlighet att åstadkomma något bra tillsammans, kommenterar Niklas Lauritsen sitt nya uppdrag i ett pressutskick.

Niklas har en lång erfarenhet som innebandytränare och har under många år varit med och utvecklat damverksamheten i FBC Engelholm och skånes distriktlagsverksamhet. Innan hans första säsong i Malmö var han tränare i FC Helsingborgs herrar i SSL.

Man behöver inte gå över ån efter vatten brukar man väl säga! Niklas som en av Skånes mest erfarna tränare fanns ju redan i staben och med sin breda innebandykompetens lyfte han laget föregående säsong. Vi vet att han brinner för uppgiften och kommer växa mer i rollen med mer ansvar, säger Malmö FBC:s klubbchef Mikael Jeppsson.

Foto: Björn Sandberg

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close