Nyheter

Fem föreningar prisas för nytänkande på barn- och ungdomssidan

Fem skånska idrottsföreningar prisas av Sparbanksstiftelserna i Skåne för “sitt framåtblickande arbete på barn- och ungdomssidan”.
Utmärkelsen ”Årets förnyare” på 25.000 kronor delades under onsdagskvällen ut för tredje året i rad på Skånes Idrottsledargala.

Närmare 500 representanter från föreningslivet i Skåne var på onsdagskvällen samlade på Sparbanken Skåne Arena i Lund. Under galan delades hela 250 stipendier ut till ideella ledare inom barn- och ungdomsidrotten i regionen – och dessutom hyllades fem föreningar för nytänkande insatser.
– Idrotten har stor betydelse för många under uppväxtåren. Vi tror på ett fortsatt starkt föreningsliv i Skåne, men som förening gäller det att inte stå still utan att vidareutvecklas. Vi är mycket glada över att ha hittat fem värdiga vinnare av utmärkelsen Årets förnyare, säger Katarina Andrén, VD Sparbanksstiftelsen Finn.

2018 års mottagare av Årets förnyare

* LUGI Vattenpolo, Lund, med ordförande Seth von Dardel. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Finn.

* BK Pan, Sjöbo, med ordförande Bo Persson. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.

* Kristianstad Predators AFF, med sportchef Tyson Guillen. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen 1826.

* Ödåkra Tennisklubb, med chefstränare Kenth Gustafsson. 25 000 kr från Sparbanksstiftelsen Skåne.

* Åstorp/Kvidinge IBS, med senioransvarig Lennart Hultberg. 25 000 kr från Stiftelsen Gripen.

Exempelvis har LUGI Vattenpolo jobbat hårt med att förändra attityder och bygga ett positivt klimat på träningarna genom en stark värdegrund.
– För oss som förening betyder det jättemycket att få en sådan här utmärkelse. Det är ett kvitto på att vi rör oss i rätt riktning i verksamheten, och på barn- och ungdomssidan i synnerhet. Träning hos oss ska vara positiv och utvecklande för alla, säger Seth von Dardel, styrelseordförande i LUGI Vattenpolo.

* Sparbanksstiftelserna i Skåne är Sparbanken Skånes tre ägarstiftelser Sparbanksstiftelsen 1826, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen Finn samt Stiftelsen Gripen och Sparbanksstiftelsen Skåne. Stiftelserna står tillsammans med Skåneidrotten också bakom Idrottsledargalan och Skånes Idrottsledarstipendier.

Motiveringar

LUGI Vattenpolo (Sparbanksstiftelsen Finn):
LUGI Vattenpolo grundades 1912 och är idag en av Sveriges största vattenpoloklubbar med över 100 medlemmar. Klubben jobbar aktivt med rekrytering av både unga och gamla och har de senaste åren gått från 25 till 150 aktiva spelare. Klubben har även bidragit till att tjejverksamheten i Skåne stärkts. LUGI Vattenpolo är starkare än på mycket länge.

LUGI Vattenpolo är en av fem skånska föreningar som utses till Årets förnyare 2018. Bakom utmärkelsen står Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn. Fr v: Katarina Andrén, VD Sparbanksstiftelsen Finn, och Seth von Dardel, ordförande LUGI Vattenpolo.


BK Pan (Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta):

Från att ha byggts upp från liten verksamhet till en klubb på svensk elitnivå inom brottning, med flera fina placeringar på SM, går BK Pan i Sjöbo mot en ljus framtid. Många lovande ungdomar är på väg mot inte bara egna idrottsliga framgångar, utan också en roll i föreningens inkluderande anda där medlemmar hjälper medlemmar.

BK Pan är en av fem skånska föreningar som utses till Årets förnyare 2018. Bakom utmärkelsen står Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta. Fr v: Bo Persson, ordförande BK Pan, och Per-Olof Ågren, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta.


Ödåkra Tennisklubb (Sparbanksstiftelsen Skåne):

Ödåkra Tennisklubb har med stort engagemang och kunskap skapat en förening i tiden – modern, proaktiv, lyhörd och nyskapande. Klubben har förflyttat tennisen som sport till en helt ny arena – med ledord som glädje, inspiration, välkomnande och inkluderande – en sport för alla, en klubb som gör skillnad!


Ödåkra Tennisklubb är en av fem skånska föreningar som utses till Årets förnyare 2018. Bakom utmärkelsen står Sparbanksstiftelsen Skåne. Fr v: Åke Jönsson, Sparbanksstiftelsen Skåne, Sanne Mårtensson, VD Sparbanksstiftelsen Skåne, Staffan Kappelin, ordförande Ödåkra Tennisklubb, Kenth Gustafsson, chefstränare Ödåkra Tennisklubb, och Birgit Hansson, ordförande Sparbanksstiftelsen Skåne.

Kristianstad Predators AFF (Sparbanksstiftelsen 1826):
Kristianstad Predators är en förening i tiden med stort engagemang. Genom att förflytta amerikansk fotboll ut till mindre orter och områden i kommunen har man skapat en helt ny arena för fotbollen. En förening med ungdomsverksamhet som huvudfokus.

Kristianstad Predators AFF är en av fem skånska föreningar som utses till Årets förnyare 2018. Bakom utmärkelsen står Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen 1826. Fr v: Tyson Guillen, sportchef Kristianstad Predators, Östen Gunnarsson, VD Sparbanksstiftelsen 1826, Ingrid Björnewid, Kristianstad Predators, och Lisbeth Göransson, vice ordförande Sparbanksstiftelsen 1826.

Åstorp/Kvidinge IBS (Stiftelsen Gripen):
Åstorp/Kvidinge IBS arbetar aktivt för jämställdhet över gränser. Detta syns tydligt när man tittar på fördelningen bland de 14 ungdomsgrupperna: hälften av dessa är tjejgrupper vilket visar att man lyckats väl i sitt arbete för jämställdhet! Föreningen arbetar både med bredd och elit på såväl dam- som herrsidan. Klubbens juniorlag är framgångsrika både i Skåne men också nationellt, mycket tack vare den fina breddverksamheten på ungdomssidan. Åstorp/Kvidinge IBS drivs helt ideellt utan någon anställd. Detta innebär att varje krona som kommer till föreningen går till kärnverksamheten.

Åstorp/Kvidinge IBS är en av fem skånska föreningar som utses till Årets förnyare 2018. Bakom utmärkelsen står Stiftelsen Gripen. Fr v: Lennart Hultberg, senioransvarig Åstorp/Kvidinge IBS, och Mats Nilsson, VD Stiftelsen Gripen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close