MotorNyheter

Joel Eriksson hoppas följa upp den lovande premiären

En fjärdeplats redan i debuten har givit Joel Eriksson en flygande start på DTM-karriären. I helgen fortsätter offensiven med deltävling två på Lausitzring inte långt ifrån Berlin – och Eriksson är fast besluten att fortsätta ta för sig i den knivskarpa konkurrensen.

DTM-premiären på Hockenheim för knappt två veckor sedan gav 19-årige Eriksson – fältets yngste förare – precis de svar han hoppats på i sin touring car-debut. En chockartad tredjeplats i kvalet till söndagsracet följdes upp av en publikfriande strid om pallen (och faktiskt också om segern), där Eriksson till slut alltså tog målflagg som fyra i vad som markerade den starkaste rookieinsatsen i DTM på många år.

Eriksson lämnade säsongsupptakten som lovordad sexa i förarmästerskapet, och inför helgens sammandrabbningar är BMW-chauffören nu mån om att fortsätta på den inslagna vägen.

– Premiären var väldigt bra, men jag kände faktiskt att jag hade ännu mer i mig och att pallen definitivt var inom räckhåll, säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

– Jag kör alltid för att vinna och kommer aldrig vara helt nöjd förrän jag lyckas med det, oavsett vilket motstånd jag möter. Samtidigt måste man ha respekt för uppgiften. Det gick bra på Hockenheim, men det är fruktansvärt jämnt och minsta lilla misstag i kvalet kan kosta sju-åtta platser. Det gäller att fortsätta fokusera stenhårt på jobbet.

Årets andra DTM-slag avgörs alltså på 4.570 km långa Lausitzring, Tysklands östligaste racerbana belägen cirka 15 mil söder om Berlin. Joel Eriksson vann ett race på anläggningen på sin väg mot silverpengen i det tyska Formel 4-mästerskapet 2015, men har inte tävlat där sedan dess.

Helgens tävlingar drar, i enlighet med det vanliga DTM-programmet, igång med 30 minuters fri träning på fredag. Det första kvalet och racet körs på lördag, följt av Kval 2/Race 2 på söndag.

Foto: Mattias Persson/Motorsport Publication

TIDSSCHEMA

DTM | Deltävling 2
 Lausitzring (Tyskland)

Fredag 18 maj
Fri träning 1: 17.00-17.30

Lördag 19 maj
Fri träning 2: 09.15-09.45
Kval 1: 11.10-11.30
Race 1: 13.30-14.30

Söndag 20 maj
Fri träning 3: 09.00-09.30
Kval 2: 11.25-11.45
Race 2: 13.30-14.30

MÄSTERSKAPSSTÄLLNING
Efter 2/20 races

1: Timo Glock (GER), BMW, 44 p.
2: Gary Paffett (GBR), Mercedes, 43 p.
3: Mike Rockenfeller (GER), Audi, 18 p.
4: Lucas Auer (AUT), Mercedes, 18 p.
5: Pascal Wehrlein (GER), Mercedes, 18 p.
6: Joel Eriksson (SWE), BMW, 13 p.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close