Malmö FFNyheter

Snart invigs Markus Rosenbergs padelhall

Skalet är klart sedan länge. Nu fylls den stora byggnaden med banor, shop, konferenslokal och allt annat som när det är färdigt ska bli Padelcourt9 i Höllviken. Och mitt i bygglarmet går MFF-kaptenen Markus Rosenberg och Sports Directorn Jonas Myllenberg och njuter.
 
– Det är en sak att se det på ritningar och 3D-bilder, men det är först när allt kommer på plats man ser det på riktigt och kan känna att det blev som vi tänkt oss. Att färgen på banorna till exempel blev som vi anade på proverna. Det har varit mycket mer jobb än jag trodde, men det är väldigt roligt att se det som först bara fanns i huvudet växa fram på riktigt, säger Markus Rosenberg.
De har varit och tittat på massor med andra banor och hämtat inspiration och hymlar inte om att ambitionen hela tiden varit att Padelcourt9 ska bli något extra.
– Vi har ju gått ut med att vår hall ska vara modernast och mest fräsch. Jag känner att det måste vara så för att jag verkligen ska kunna stå bakom den. Nu när jag går omkring här känns det som det kommer att bli riktigt, riktigt bra. Eftersom padel växt så enormt har dessutom hittills alla hallar varit hårt uppbokade. Därför har det inte ställts så höga krav. När de kommer gäller det att ligga på topp, betonar Markus Rosenberg.
I planerna finns också att satsa hårt på närvaro från de som driver hallen och i den ambitionen är Jonas Myllenberg en nyckelfigur.
– Att de som driver hallen också är där till 100 procent är ovanligt. Där kommer jag in. Förhoppningsvis ska jag kunna etablera en nära relation till brukarna och ta reda på vad de vill ha. Är det mer träning eller mer tävling? Vi kan ändra och anpassa oss.
– Seriesystem och sådant får dock vänta till i höst. Nu ska vi bara ha igång hallen. Vi ska hitta 4-5 tränare man kan välja mellan och få igång en barn- och juniorverksamhet. För att vara med i Padelförbundet måste man vara en ideell förening, därför ska vi bilda en klubb. Vi kommer också att satsa hårt på att få fram en klubbkänsla med en mysig och trevlig miljö där det är öppet i butiken. Lite grann som en golfklubb där man kan komma dit bara för att träffa folk, säger Jonas Myllenberg.
När allt är igång på riktigt kommer dock bokningen att ske i ett system där man hyr banan i block på en eller en och en halv timme alla dagar mellan 06.00 och 24.00. Utan bokning kommer man inte in i hallen. Systemet känner av att det är korrekt och tänder upp banan.
Det finns även möjlighet till konferenser och evenemang.
– Någon egen restaurang ska vi inte ha. Däremot har vi många i vårt nätverk som kan erbjuda frukost- och lunchpaket. Jonas kan dessutom anpassa sin närvaro efter bokningarna. Han kan se när det är fullt och se till att vara på plats just då, säger Markus Rosenberg.
Helt fullt kan det dock aldrig bli. Vissa tider, som vardagskvällar vlll många spela. Dagtid är det, åtminstone ibland, svårare. Därför har Rosenberg och Myllenberg redan varit i kontakt med tre av de fem skolorna som finns alldeles i närheten av Padelcourt9.
– Skolorna har nytta av det och vi också genom att fler blir intresserade av sporten.
Massor med byggjobb återstår, men invigningen närmar sig ändå med stormsteg. För att alla i Höllviken och andra intresserade ska kunna bilda sig en uppfattning om hallen och sporten har Markus Rosenberg och Jonas Myllenberg planerat in ett öppet hus lördagen den 16 juni.
– Mellan 10.00 och 18.00 är alla välkomna. Jag ska vara på plats hela tiden och det finns utrymme för massvis med folk. Drömmen är att man kommer hit, sätter sig ner och pratar, ser sig omkring och kanske bokar en tid. Det ska även bli möjligt att se högklassig Padel, säger Markus Rosenberg.
Som MFF-ikon är han välkänd för de flesta. Jonas Myllenberg är mer okänd, men har också en gedigen idrottsbakgrund. I fotboll spelade han för Skanör/Falsterbo IF, vann pojkallsvenskan två gånger plus två guld och ett silver i Skånecupen.
_ Jag har aldrig förlorat mot MFF, med ett undantag. Sedan vi slagit dem i serien toppade de upp laget i slutspelet, vann och stoppade oss från SM-guld, säger han och tittar bort mot Mackan, som omedelbart kontrar.
– Tur du inte mötte vår årgång. Vi var bättre.
Myllenberg var även tidigt ute med att spela Padel och håller rätt hyfsad klass där, precis som i golf.
– Handicap 1. Våren och hösten var det fotboll, vintern inomhusfotboll och tio veckor på sommaren bodde jag i stort sett på golfbanan. Tidigare var jag säljchef på Bredband2. När jag slutade där sa jag att nästa jobb skulle bli något jag verkligen brann för. När jag läste att Mackan och Erling Pålsson skulle starta en padelhall hörde jag av mig till Erling, Han såg till att jag kom i kontakt med Mackan och efter ett par möten fick jag det här uppdraget och jag älskar det, säger Jonas Myllenberg och förklarar det där med Sports Director.
– Eftersom padeln är så stor i Spanien har vi haft mycket kontakter där under uppbyggnadsfasen. I Spanien kallar de som har mitt jobb sig för Sports Director och då blev det så för mig också för att de skulle förstå. Annars funkar det lika bra med verksamhetsansvarig eller alltiallo, för jag kommer att tömma papperskorgarna också.
Ole Törner
Foto: PadelCourt9 och Ole Törner
 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close