skanesport_desktop-panorama-1

FotbollTorns IF

Torns IF tillbaka i vinnarspåret – seger i derbyt

213 åskådare tog sig till Ängelholms IP under torsdagskvällen när Torns IF besegrade Ängelholms FF med 1-0. 

Det var perfekta förutsättningar på Ängelholms IP när hemmalaget Ängelholms FF tog emot Torns IF i den sjunde omgången av division ett. Sol, grillade korvar, en perfekt plan som vattnades väl innan match och en visselpipa av Daniel Böcker som ingen vågade säga emot. 

Men på planen, i alla fall under första halvlek var det mest spel hos Torns IF. Man bjöd inte in hemmalaget i spelet och ägde det mesta på banan. Om man skulle ha tagit fram ett bollinnehav så hade det varit fördelat 40-60. 

Torns skapade en del chanser, men väl i den 31:e minuten tog man välförtjänt ledningen i matchen när Astrit Seljmani sätter ledningsmålet på ett ganska udda sätt. Han nickar ner bollen till sig själv, och driver sedan igenom in i straffområdet, tappar balansen och nickar in bollen när han ligger långrak i mattan. Ett konstmål av Seljmani.

Just Seljmani var het på anfallet idag och skapade en hel del chanser, men några fler mål i första halvlek blev det inte. 

Ängelholms FF hade det svårt under första halvlek att komma in i matchen och hade inga direkta nämnvärda chanser att skriva om. Torns målvakt Philip Mårtensson hade en lugn afton i första halvlek. 

I halvtid gjorde Ängelholms FF två byten där Niklas Svensson och Alex Simovski kom in i spel. I andra halvlek var det ett helt annat Ängelholms FF som man fick se på planen. I den 52:e minuten skapade matchens första heta chans när Alexander Engholm kom igenom, men Philip Mårtensson i Torns mål var med och räddade skottet. 

Tempot ökade i andra halvlek och det blev fler dueller på planen. En kortlös första halvlek för Daniel Böcker blev ännu fler i andra. 

Ängelholms FF var det bättre laget i andra halvlek och Torn blev tillbakapressade. Torn skapade några halvchanser, både Astrit Seljmani och Andreas Åkerlund har lägen att göra mål på, men bollen åker utanför. 

I den 70:e minuten får hemmalaget ett bra läge och är nära en kvittering. Oliver Stojanovic Fredin lägger in bollen till Andreas Karlsson som skjuter mot mål, men Philip Mårtensson gör en grym enhandsräddning och räddar sitt lag. 

Ängelholms FF fortsatte och pressa för att få in ett kvitteringsmål, men Torn håller undan och är tillbaka i vinnarspåret igen och tar sin femte seger för säsongen. 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2