skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Pontus Jansson: I morgon sätter jag mig i hederslogen

I många av de senaste matcherna har Pontus Jansson stått i MFF-klacken. Så blir det inte i morgondagens viktiga match mot BK Häcken.

– I tre matcher har jag stått i klacken. Det har blivit tre förluster!. Därför blir blir det hederslogen i morgon, det kanske hjälper. Förra veckan var helt knäckande alltså, först hemma mot IFK Göteborg, sedan åka till Stockholm och sedan ner till Trelleborg. Efter den veckan var man inte glad. Mot Häcken tar jag med frugan till Stadion och sedan sätter vi oss i en loge och ser om det var vad som behövdes, konstaterade han med ett stort leende efter dagens MFF-träning.

Då var han på nytt med och tränade för att hålla igång inför landslagets VM-samling och fick höra Malmö FF-supportrarnas träningspepp, som gjorde att det den första öppna kvarten ekade av sånger från ena långsidan.

– Det var grymt. Bra uppslutning också, de var rätt många. All respekt att de under den här tunga perioden känner av att nu behöver MFF dem.

Tror du att det även kan vara positivt att du och Erdal Rakip är med på träningarna?

– Svårt att säga, men jag tycker att vi haft bra träningar. Nu har jag mest tränat passen med de som inte spelat eftersom det varit ett så tufft schema, men vi har haft skitbra träningar. Jag vet inte om det varit så innan, men vi har i alla fall haft bra energi, med många som vill visa upp sig. Det har varit grymma träningar både idag och igår och även förra veckan. Jag försöker hjälpa till lite också. Jag hörs ju rätt mycket där ute på träningsplanen vilket kan få de andra på tårna.

Fast du har inte börjat bråka med Jonnie Fedel än.

– Den lille tjockisen är ju inte med i spelet längre. Han är för gammal.

Hammarbymatchen såg Pontus Jansson som en stor förbättring.

– Matchen senast var ett enormt fall framåt och Danne har fått in mer energi. Det blir alltid en nytändning med en ny tränare och Danne har gjort det bra. Men sedan är man i en period nu när allt går emot med rött kort och två tråkiga mål i baken efter det. Fram till dess tyckte jag att spelet var väldigt bra i en tuff bortamatch, så det gäller bara att fortsätta på den vägen med en ny bra insats i ännu en tuff match mot Häcken.

Eftersom MFF är träningslediga på måndag och fredag var det här Pontus Jansson sista pass med sitt gamla lag före landslagssamlingen inför VM.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close