FotbollHelsingborgs IFNyheter

HIF vann mot serieledarna

Helsingborgs IF tog emot ett serieledande Örgryte IS som ännu inte förlorat i årets Superettan. Denna fina svit skulle göteborgarn inte lyckas hålla intakt efter mötet på Olympia. Helsingborg, som stod för en fin andra halvlek, vann och hakar nu på i toppen. 

Bränning av pyroteknik från bortaklacken såg till att klassikermötet fick skjutas upp 30 minuter. När domare Nerman Cisic äntligen skulle få blåsa igång matchen, så var det hemmaklackens tur att börja elda. Tydlig frustration på Olympia från såväl spelare som publik, varpå de sistnämnda skanderade klassiska “Ut med packet!”. Tråkig inledning på en fin kväll på Olympia.

Eftersom det saknades ett par spelare ur Helsingborgs trupp, var Per Ola Ljung, inför matchen, eftersökande av ledarskap inom det egna laget. HIF-tränaren ville se engagemang och vilja från sina spelare, något som varit en bristvara under inledningen av säsongen.

Trots att det var två topplag som möttes i Helsingborg, så var det inget sprakande spel direkt. Nej, en händelsefattig första halvlek var det. Om något, så var ÖIS det lag som hotade mest framåt. Tydligt var att det var två lag som kände på varandra, och som inte ville ge bort någonting. Detta ledde till tempofattigt spel, riskminimerande och en del kamp på mitten.

I den andra halvleken klev Helsingborg ut som ett helt nytt lag. Tempot i såväl passningsspel som det offensiva spelet växlades upp. Darijan bojanic – som i sin, för dagen, mer offensiva roll, var mycket bra och hann med att spela fram till två mål innan klockan slagit 72.

Carl Johanssons nick på en hörna och en friställd Mamudu Moro, såg till att skriva siffrorna till 2-0 för Helsingborg. Båda målen kom inom 10 minuter, och under en period där HIF spelade mycket bra.

I och med segern hakar Helsingborg på i toppen av Superettan. Trots den tuffa, tröga första halvleken lyckades man rycka upp sig i andra, och sedermera, i form av ett par fina prestationer, vinna matchen.

 

Joel Ask

Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button
Close