skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Samuel Adrian om debuten från start: Svinroligt!

Efter sju inhopp fick Samuel Adrian debutera från start i Allsvenskan och den 20-årige lärlingen var en av planens bästa när MFF besegrade BK Häcken med 2-0.

– Det var härligt att få spela här idag. Första från start. Svinroligt givetvis och att vi vann gjorde det bara ännu bättre. Hela tiden kämpar man för det här, att vara med därute och när det händer är det naturligtvis fantastiskt, konstaterade han.

– Atmosfären är annorlunda. Sedan är det ju en annan nivå också. Jag är nöjd med min insats och det är ett extra plus. Men det viktigaste är som sagt att vi vinner.

Sedan fick du ett gult kort också, och tyckte att det var väldigt mycket spel på bollen?

– Alltså, jag tog ju bollen. Fast det var en liten satsning också så nu kan jag instämma med domaren om att det var gult. Jag har inte sett det i repris, men jag kom in lite grann med sulan också.

Att Samuel Adrian skulle starta var klart redan dagen före matchen. Den matchförberedande träningen genomfördes med startelvan.

– Det var skönt att veta det redan då. Vet man kan man ladda upp lite annorlunda.

Hur tyckte du att det fungerade att spela med Bonke Innocent?

– Jag tyckte att det fungerade bra. Vi hade ju spelat tillsammans i ett par U21-matcher. När det gick bra i matchen och det flöt på underlättade det naturligtvis också. Både han och jag är spelare som jobbar väldigt hårt och idag peppade vi varandra hela tiden.

Skillnaden mellan att starta och hoppa in?

– Om man startar är man direkt med i matchen. När man hoppar in är tempot redan igång och det kan ibland sluta med att man själv blir riktigt trött med det samma. Sedan har ju inhoppen hjälpt mig att få in känslan för spel i Allsvenskan.

Samuel Adrian är en av sex lärlingar i MFF-truppen. Den allsvenska debuten klarade han av 2017 då han gjorde tre inhopp, varav ett långt mot BK Häcken. Debuten kom mot Jönköpings Södra. I år hade han tidigare gjort fyra korta inhopp.

Till MFF kom Samuel Adrian redan som åttaåring. Innan dess spelade han hemma i Blentarps SK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close