skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Ökat intresse för Heleneholms IF:s Vårtävling

I morgon kväll, tisdagen den 22 maj, arrangerar Heleneholms IF sin Vårtävling i friidrott på Heleneholms idrottsplats i Malmö.

Det blir andra året föreningen gör ett försök att ge de skånska friidrottarna, seniorer och juniorer, ett tävlingstillfälle under våren. Det är ont om tävlingar för denna kategori i Skåne. De aktiva är hänvisade till någon av de tiotal ungdomstävlingar som arrangeras.

Vårtävlingen är, förutom lag-SM för ungdomar den 19 augusti, den enda arenatävling som över huvud taget arrangeras i Malmö under 2018.

I fjor förgylldes tävlingen av två av världens bästa diskuskastare Simon Petersson och Axel Härstedt. Tyvärr kolliderar årets tävling med den internationella kastargalan i Halle, där både Simon och Axel ska deltaga. De har båda med ett beklagande meddelat att de därför inte kan komma till Heleneholm. I diskus kan det dock ändå bli kast över 60 meter. Jakob Gardenkrans (bilden), numera Athletics 24Seven från Växjö och tidigare Heleneholm och MAI, är anmäld. 20-åringen kastade för en tid sedan imponerande 63.63.

Premiäråret var deltagarantalet klena 45, i år är över 100 aktiva anmälda.

Det visar att det finns ett behov och intresse i Skåne för denna form av tävlingar. Vi hoppas kunna utveckla Vårtävlingen så att den blir ett återkommande inslag i det skånska tävlingsprogrammet, säger tävlingsledaren Magnus Månsson.

Foto Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close