skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Från IFK Kristianstad till H65 Höör

Ola Månsson kommer säsongen 18/19 inte längre att ha Lasse Eklöv (som ska träna Eslövs IK I Allsvenskan) vid sin sida.
Rollen som assisterande tränare kommer istället Mattias Johansson att ha.

Mattias Johansson kommer från IFK Kristianstads led där han varit ansvarig för dam- och flicksatsningen (damlaget i division två).
– Den rollen kommer att ha även fortsättningsvis. det är bara juniorlaget som jag ”släpper”. Vid sidan av arbetet i IFK Kristianstad, och nu i H65, jobbar jag även på handbollsgymnasiet I Kristianstad, säger Johansson.
Höörkoppling finns sedan tidigare.
– En av anledningarna till att jag tackade ja till det här erbjudandet är att det handlar om min moderklubb. Då, för sju-åtta år sedan, spelade damlaget i division ett och Allsvenskan. Det har onekligen hänt en del.
– För mig var det ett enkelt val att ta jobbet som assisterande tränare. Dels för att det är just Ola som är tränare, sedan har jag hört mycket gott från både Lasse som hade jobbet tidigare och Anna Olsson som liksom mig har ett ben i både H65 Höör och IFK Kristianstad.
– En annan sak som lockar är naturligtvis satsningen på Europacupspel. Det är många häftiga resor mot många stora lag – vem vet när man får en sådan här chans igen?

Ola Månsson:
– Det blev ett naturligt val. Vi rekryterar på samma sätt nu som när vi rekryterar spelare. Det vill säga personer som vill lägga tid och kraft på handbollen för att bli riktigt bra.. Mattias var ett självklart val.

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close