Nyheter

Här kan du se sommarens VM-slutspel

Med mindre än en månad kvar till VM och temperaturer på upp emot 25 grader i många delar av Skåne är det som upplagt för en legendarisk fotbollssommar. För dig som vill se fotbolls VM på TV hemma i soffan så kommer alla matcher att sändas i antingen SVT eller TV4. Matcherna som sänds i TV4 går även att streama via C More.

Vill du däremot bege dig ut i sommarvärmen och ta del av fotbollsfesten med andra så finns det mängder med platser runtom i Skåne som kommer att visa matcherna. Vi har listat våra favoriter.

Malmö Folkets Park och Moriskans Trädgård

Under juni och juli kommer Moriskan & Folkets Park förvandlas till en samlingsplats för alla fotbollsälskare. I Folkets Park kommer en storbildskärm att sättas upp där alla Sveriges matcher, och de andra matcherna som spelas samma dag, att visas. Här visas också semifinalerna och finalen. Man beräknar att omkring 125 000 människor kommer att ta sig till parken i sommar för att vara en del av fotbollsfesten.

Inträdet är gratis och givetvis går det att köpa mat och dryck på plats.

I tillägg kommer samtliga matcher i VM att visas i Moriskans Trädgård, som håller öppet varje dag mellan 14:00 – 03:00.

Förutom Folkets Park och Moriskan så finns det mängder med sportbarer i Malmö som visar både VM-matcherna och annan fotboll på TV. Några av de populäraste är Sir Toby’s på Davidshallsgatan, Bakfickan på Köpenhamnsvägen, Big Bowl på Östra Förstadsgatan och Restaurang Tre vänner på Stora Kvarngatan. Givetvis kommer stämningen även vara på topp på O’Learys (Centralen, Stadion och Entré), och den klassiska MFF-puben Ölkaféet på Södra Skolgatan.

Lagunen i Landskrona

Mellan den 2–8 juli kommer SM-veckan att arrangeras i Helsingborg och Landskrona. I samband med arrangemanget kommer de bägge städerna att sätta upp storbildsskärmar för att visa fotbolls-VM. I Landskrona visas matcherna vid skateparken Lagunen. Kom ihåg att det enbart är matcher mellan den 2-8 juli som kommer att visas (åttondelsfinaler och semifinaler).

Gröningen och sportbarer i Helsingborg

Precis som Landskrona så kommer Helsingborg att visa VM-matcher på storbild under SM-veckan. I Helsingborg kommer storskärmen att slås upp på vid Gröningen i Norra Hamnen.

Övriga VM-matcher går att se på någon av stans sportpubar, däribland O´Learys på Rådhustorget, och Pub Norrbro på Norrbroplatsen.

Sportbarer i Lund och Kristianstad

För dig som bor i Lund eller Kristianstad blir det att antingen åka in till Malmö, Landskrona eller Helsingborg för att se VM på storbild, eller besöka en lokal sportbar.

I Lund kommer bland annat O´Learys, Gloria’s och Harrys att visa VM-matcherna. I Kristianstad kan du se VM på Bånken, O´Learys eller Biljardkompaniet.

Relaterade artiklar

Close
Close