Nyheter

Mycket nytt i OV:s damlag

OV Helsingborgs damer rustar för en ny säsong i Allsvenskan.
De senaste dagarna har det hänt en hel del.

Bland annat har klubbe gjort klart med vänsterhänta Anna Wibring, senast i seriekonkurrenten HK Drott. Anna är uppvuxen i Jönköping och startade handbollskarriären i IK Cyrus. Hon hade en kort sejour i Anderstorp innan hon landade i HK Drott där hon spelat de senaste fem säsongerna.
– Anna är en mycket duktig kontringsspelare som även har ett vasst och varierat avslut från högersex-positionen. Anna kommer att bli ett mycket värdefullt tillskott i truppen och vi är väldigt glada att hon valt OV Helsingborg för de kommande två säsongerna, säger Per Olof Persson, sportchef OV Dam.
– Jag valde att gå till OV eftersom det verkar vara en bra klubb med rätt ambitioner. Dessutom finns det en tydlig satsning uppåt som jag gärna vill vara en del av. Jag är en ganska ettrig handbollsspelare som gillar att smälla på och jag springer gärna på kontring. Jag hoppas att vi kan spela en fin handboll med mycket kontringar kommande säsong, säger Anna Wibring.

Från Drott kommer även lagets nya målvakt Christine Brorsson, 23 år. Christine är fostrad i IFK Ungdom men har även spelat för Åhus Handboll, Vinslövs HK och Kristianstad HK.
– Jag tycker att OV:s satsning är spännande. Jag upplever att laget och klubben har höga ambitioner och det passar mig bra. Jag vill se hur bra jag kan bli som målvakt. Jag vill gärna spela i SHE och en dröm hade varit att spela i landslaget, säger Christine Brorsson.
– Jag tror att det kommer bli en väldigt rolig säsong och jag hoppas att jag kan utvecklas och ta ytterligare steg i min handbollskarriär med OV Helsingborg, avslutar Christine Brorsson.

Från H43 Lund kommer Mimmi Lundin. Mimmi spelar både på vänsterkanten och på mittnio. I april tog hon JSM-guld med H43 Lund och hon är även en duktig beachhandbollsspelare.
– Mimmi är en mycket lovande ung talang som vi tror kommer utvecklas mycket de närmaste åren. Hon är både en playmaker från mittnio och även en vass avslutare på vänstersex. Det är väldigt roligt och spännande att hon valt OV Helsingborg som nästa steg i sin karriär, säger Per Olof Persson.
– Jag valde att gå till OV för att jag kände att jag behövde något nytt, en ny utmaning för att utvecklas ännu mer som handbollsspelare. OV Helsingborg känns som en bra klubb, med mycket resurser. Där bland annat både fystränare, sjukgymnast och kvalificerade handbollstränare finns och detta tror jag kommer utveckla mig, säger Mimmi Lundin.
– Jag är en teknisk spelare som gillar att spela snabb och fartfylld handboll. Mina främsta styrkor är mitt genombrott och att jag aldrig ger upp. Denna säsongen tar jag som ett år att komma in i laget, lära mig av alla andra duktiga spelare runt omkring och försöka anpassa mig till den allsvenska nivån. De första målen jag har framför mig nu är att få göra debut i allsvenskan och sedan på sikt ta en ordentlig plats i laget. Att få spela i SHE är absolut en dröm som jag skulle vilja uppleva, avslutar Mimmi Lundin.

Flera viktiga förlängningar noteras också, däribland på Leila Melcher.
– Det känns som att det finns väldigt bra förutsättningar för mig att utvecklas i OV Helsingborg och jag vill fortsätta vara med och bidra på den resan vi har påbörjat mot SHE, säger Leila.

Ida Sandell är också klar för en fortsättning. Hon kom från RP Linköping inför säsongen 2016/2017, men en skada satte stopp för spel under större delen av 2017. I december gjorde hon comeback och nu är storskytten redo att ta OV till nya höjder.
– Ida är en mycket värdefull tvåvägsspelare som offrar sig helhjärtat i varje situation. Hon har ett vasst skott från sin vänsternioposition och vi är mycket glada över att få behålla henne två säsonger till, säger Per Olof Persson, sportchef OV Dam.

Jessica Strand är en annan spelare som snart är tillbaka efter skada. Jessica Strand kom till OV Helsingborg inför säsongen 2015/2016 och har sedan dess bidragit stort både framåt och bakåt. För ett år sedan drog hon korsbandet och förra säsongen bestod mest av rehab och coachning från bänken. Nu är Linköpingstjejen redo för comeback och två nya år i den gröna tröjan.
– Det ska bli jätteroligt att få spela handboll igen efter ett års skadefrånvaro och att få fortsätta utvecklas i OV Helsingborg. Jag trivs väldigt bra i klubben med spelare, tränare och alla andra som engagerar sig. Det är väldigt roligt att klubben långsiktigt satsar mot SHE och jag ser verkligen fram emot att få vara med och bidra på den resan, avslutar Jessica Strand.

Maryann Orisakwe och Martina Persson är två andra spelare som förlängt sitt kontrakt med klubben.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close