Lunds VKNyheterVolleyboll

Amerikansk bollsäker spiker klar för Lunds VK

Lunds VK damelit har gjort klart med en historisk transatlantisk förstärkning till elitsäsongen 2018-19. Allie Davenport från Georgia, USA, är en bollsäker spiker som snart ansluter till Lundalaget.

– Jag är supertaggad inför detta nya kapitel i mitt liv! Ända sedan jag var liten har jag drömt om att spela professionellt, kommenterar Allie Davenport i ett pressutskick.

Damelittruppen börjar nu ta form ordentligt med närmare tolv klara spelare och med Allie får laget ett balanserat och varierat anfallssystem.

– Vi är mycket nöjda med att ha värvat Allie. Hon kommer att vara en mycket viktig spelare för oss både på och utanför planen. Hon har en härlig allt är möjligt-inställning till sporten, stor passion, vill ta stort ansvar och är precis den spelaren vi letat efter till truppen, säger Lunds VK:s klubbchef Stefan Sjöström.

Foto: Dale Rutemeyer

Fakta

Allie Davenport

Ålder: 23 år

Längd: 1,81m

Position: Spiker

Spikehopp: 3,12m

Tidigare klubbar: A5 volleyball Club Atlanta, (USA), University of Tennessee at Chattanooga, (USA), University of East London, (ENG), Mallory Eagles Volleyball Club, (ENG).

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close